fbpx

Na prvi pogled: Vraćamo vam osmijeh na lice i leptiriće u trbuh

Ovog proljeća zaljubite se u (Z)nanje – Na prvi pogled

Znanje predstavlja jednu slasnu romansu od koje će vam zaklecati koljena. Na prvi pogled, topla je (i vruća) ljubavna priča koja mami uzdahe i osigurava barem jedan osmjeh po poglavlju. Ovaj roman proizašao je iz pera K.J. Velvet koja je od pisanja zaradila slučaj kronične nesanice (jer likovi u njezinoj glavi nikada ne spavaju, pa zašto bi ona?), sindrom karpalnog tunela i mnogo začuđenih pogleda dok je, hodajući ulicom, vodila žučnu raspravu sa svojom glavnom junakinjom. Kao takva, neprikladna je za pojavljivanje u javnosti pa stoga piše pod pseudonimom. Može je se pronaći u službenim prostorijama Kluba neliječenih romantičarki kako gura glavu u oblake i nos u probrana djela trivijalne književnosti.

Na prvi pogled,

One noći kada je sramežljiva lektorica Amy prvi put ugledala Vancea Bradburna, muškarca podjednako poznatog po svojim vještinama u krevetu i borilačkom ringu, znala je da je to noć koja će joj promijeniti život. I promijenila ga je. Na gore. Jer, opasno ozlovoljen njenim šeprtljavim pokušajima zavođenja, Vance je izbaci iz svog bara, pokuša zavesti njenu najbolju prijateljicu i odbija joj udijeliti barem jedan poljubac. No tko bi mogao slutiti da će ova stidljiva knjigoljupka od zavodljivog grubijana dobiti mnogo više od običnog poljupca?

Zavodljivi ljubavni roman Na prvi pogled koji opasno koketira s čulima čitatelja, Na prvi pogled je, na prvi pogled, još jedna vruća romansa u nizu. Ono što izdvaja ovaj roman jest nepretenciozna lakoća kojom je prigrlio sve klišeje žanra, hrabro ih (pre)naglasio i uspio ostati svjež, zabavan i razigran. Kao i njegov glavni junak, roman je ponekad sirov, žestok i naglašeno seksualan i kao njegova glavna junakinja, ponekad je topao, nježan i sladak poput pahuljastih tuljaca šećerne vune. Erotski ljubić koji se ne srami biti upravo to što jest (možda zato što je besraman), roman Na prvi pogled učinit će vam mnogo toga ako mu dopustite. Uzbudit će vas, razljutiti i raznježiti. Slomit će vam srce i zacijeliti ga. I posljednje, ali ne i najmanje važno, osobito u vremenima poput ovih kada je svaki osmijeh bitan i računa se dvostruko – nasmijat će vas do suza. Roman je to koji je posvećen svim mišicama svijeta. Kada ga pročitate, shvatit ćete zašto. A pošto čitate ovaj tekst, dobre su šanse da je roman Na prvi pogled posvećen upravo vama.

Roman Na prvi pogled dostupan je u knjižarama diljem Hrvatske, kao i na webshopu znanje.hr, po cijeni od 39,90 kn.

ULOMAK IZ TEKSTA – Na prvi pogled
Kada je izašla na ulicu, dočekao ju je topao mirisan proljetni sumrak. Kraj travnja u Bostonu bio je njeno omiljeno doba godine, ali sada jedva da je primjećivala propupale krošnje stabala na Aveniji Massachusetts i opojni miris magnolija koji joj je draškao nosnice. Nasumce je hodala sve mračnijim ulicama, izgubljena u svojim mislima. Kao djevojčica, svake noći se potajno iskradala na balkon ne bi li ugledala zvijezdu padalicu. Po jedna želja za svaku zvijezdu koja padne, tako joj je govorila mama. Zastala je i zagledala se u beskrajno grimizno nebo koje se prostiralo iznad nje. Bilo je prerano za zvijezde padalice i prekasno za budalaste želje kojima nije suđeno da se ostvare. Ipak, ako bi mogla dobiti samo jednu želju, bila bi to ljubav. Željela je ljubav iz romana, ljubav iz svojih usamljenih snova, onu zbog koje bi cijeli svemir na tren utihnuo, a Zemlja se prestala okretati. Sjetno je uzdahnula i nastavila koračati. Postojala je još jedna stvar koju je željela učiniti, barem jednom. Ali kakve su šanse za to? Žalosno je odmahnula glavom. Nikakve. Zauvijek će ostati djevica. Osim što neće, podsjetila se s knedlom u grlu. Ubrzala je korak, nastojeći si odvratiti misli od onoga što će se za tri mjeseca dogoditi u ordinaciji doktora Robertsa.

Još je neko vrijeme hodala širokim ulicama koje su sve nalikovale jedna na drugu kada je naposljetku shvatila da se nalazi u njoj nepoznatom kvartu. Osvrtala se oko sebe, ali nije ugledala nikakav poznati objekt po kojemu bi se orijentirala i najednom je osjetila kako je obuzima slabost. Bilo bi lijepo sjesti u čajanu i naručiti vrč toplog čaja i pladanj štangica s limunom, pomislila je. To bi joj pomoglo da se okrijepi i razbistri misli.

Pogled joj je privukao veliki neonski natpis na crnoj podlozi. „Burn“, pisalo je. Znatiželjno je prišla crno ostakljenim prozorima i zavirila unutra, ali staklo je bilo neprozirno. Mjesto je izgledalo skupo i pretpostavila je da se radi o nekom novom zgodnom baru za koji nije čula. Amy nije izlazila na takva mjesta, zapravo, gotovo uopće nije izlazila i na trenutak je nesigurno zastala ispred glomaznih vrata. Nadala se da nije riječ o noćnom klubu. Nije imala ništa protiv noćnih klubova, čak je potajno željela posjetiti barem jedno takvo razuzdano mjesto, ali nekako je slutila da se ne bi uklopila u tu vrstu ugostiteljskog objekta. Sa strepnjom je uhvatila dugu pozlaćenu šipku i povukla je prema sebi.

Nakon što su se vrata iza nje zatvorila, neko vrijeme ostala je osupnuto stajati. Svjetla su bila prigušena, a zrak je mirisao na opojnu mješavinu pića i parfema. Kakvo je ovo mjesto? Znatiželjno se osvrnula po neobično uređenom prostoru. U sredini prostorije nalazio se šank u obliku osmerokuta izrađen od sjajnog crnog drveta, s visokim barskim stolcima postavljenima uokolo. Koliko je mogla vidjeti, iza šanka se nalazio okrugli plesni podij, a desno je bio crvenom vrpcom ograđeni dio za VIP goste. Ostatak bara činili su kožni separei s pravokutnim stolovima i sedam ili osam okruglih stolova poredanih između ulaznih vrata i šanka. Na zidu s lijeve strane nalazio se golemi televizor ispred kojega je desetak muškaraca pratilo nekakav grozan boksački meč. Amy se užasavala krvi i nasilja i brzo je odvratila pogled, zahvalna na rocku koji je treštao iz zvučnika i nadglasavao zvukove borbe. Napravila je nekoliko koraka prema jednom od okruglih stolova, a potom nesigurno zastala. Ako sjedne za stol, hoće li je konobar poslužiti ili mora naručiti piće na šanku? Poželjela je da ima više iskustva s barovima, ali jedini bar u koji je ušla u posljednjih deset godina zvao se Choco bar i posluživao je najdivniji kakao sa šlagom i muffine s punjenjem od topljene čokolade, ali nekako je sumnjala da će joj to iskustvo ovdje pomoći. Naposljetku je odlučila igrati na sigurno i sjesti za šank, ali visoka barska stolica pokazala se kao gotovo nepremostiv izazov.

Kada se konačno smjestila, imala je neugodan osjećaj da su sve oči u baru uprte u nju. Osjetila je kako se rumeni i nije se usudila podići pogled kako bi se uvjerila u ono što je već slutila. Bila je predmet poruge, iako je tek kročila na ovo mjesto. Priča njezina života. Duboko je udahnula, uvukla se malo dublje u svoj sivi mantil i poželjela da je nevidljiva.

Foto: Press – Znanje – Na prvi pogled