Martina Filjak oduševila publiku u Kneževu dvoru!
Piše: redakcija On 9 ruj., 2015 At 02:01 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Dubrovnik…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Martina FiljakMeđunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto koncertima u Kneževu dvoru neumorno privlači brojnu publiku i u trećem tjednu festivala koji je započeo koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Stefana Sanderlinga, dok je kao solistica nastupila pijanistica Martina Filjak.
U prvom dijelu koncerta publika je imala priliku čuti Mozartovu Simfoniju br.40 u g Martina Filjakmolu, dok je u drugom dijelu koncerta nastupila pijanistica koja je izvela Beethovenov Koncert za klavir i orkestar u br.5. Martina Filjak jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenica mlađe generacije koja svojom strastvenom svirkom i tehničkom perfekcijom osvaja međunarodnu javnost. Filjak je dobitnica Zlatne medalje na renomiranom natjecanju u Clevelandu, a u Hrvatskoj je, između ostalog nagrađena prestižnom nagradom Milka Trnina, te Orlandom na DLJI.
Dirigent Stefan Sanderling 90ih postaje jedan od najmlađih njemačkih dirigenata Brandenburške filharmonije i Opere Potsdam ikad, čime gradi uspješnu dirigentsku karijeru te nastupa po čitavom svijetu s uglednim svjetskim orkestrima.
Svoje iskustvo i darovitost sinoć su pokazali publici u Kneževom dvoru koja je očito to prepoznala i ispratila dirigenta dugotrajnim pljeskom, a solisticu čak dva puta izvela na bis.

Foto: Press

comment closed