fbpx

Na ‘Njuške’ s njuškama!

NjuškeU utorak 26. studenog u 20,00 sati Teatar EXIT, prvi u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, ugostit će prave njuške. Pritom se ne misli na ‘ljudske njuške’ nego one daleko simpatičnije, četveronožne.  Naime, riječ je o psima vodičima – pomagačima iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji će zajedno sa svojima korisnicima (osobama s invaliditetom) imati prilike pogledati različite pseće priče i prosuditi jesmo li dobro uprizorili ono što znači pseći život rekao je redatelj hit predstave NJUŠKE Matko Raguž.
Centar za rehabilitaciju Silver, javna ustanova socijalne skrbi, bavi se školovanjem pasa pomagača – psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi – te Njuskerehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.  Teatar EXIT poklanja ulaznice korisnicima Centra Silver – slijepim i slabovidnim osobama, osobama s invaliditetom te djeci s poteškoćama, kao i njihovim četveronožnim  pomagačima.
– Iako široj javnosti to možda nije poznato, prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98), psima pomagačima je dozvoljen ulaz u sve javne prostore. Ovim događanjem želimo pokazati da odškolovanim psima pomagačima  i onima koji su još u školi, trebaju biti dostupna sva javna mjesta pa tako i kazalište – rekao je ravnatelj Centra Silver dr. sc. Marijan Sesar.

Foto: Press Scena.hr