fbpx

Naj,naj,naj festival: Nek nam zemlja svima bude dom

Zagreb…

19. međunarodni Naj,naj,naj festival o prihvaćanju različitosti i očuvanju planeta Zemlje

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Naj,naj,naj festivalU pet festivalskih dana za vrijeme proljetnih školskih praznika, od 24. – 28. travnja 2019. godine, vidjet ćemo devet besplatnih predstava. Od njih je šest domaćih u izvođenju kazališta domaćina GK Žar ptica, GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena. Iz inozemstva dolaze tri kazališta i to iz Gruzije, Austrije i Ugande.
– Ovogodišnji Naj,naj,naj festival obilježit Naj,naj,naj festivalće prvi dolazak kazališta iz Afrike. Iz Kampale, glavnog grad Ugande, stiže nam Blac Anthem Theatre Company s gorućom temom o zaštiti zemlje i mora od invazije plastike, u njihovoj istoimenoj predstavi Plastika. Neverbalna glumačko-plesna predstava govori o troje prijatelja koje je jedna plastična vrećica nagnala da s njom otputuju u negostoljubivi svijet plastike. Plutajući u svom afričkom ritmu među Naj,naj,naj festivalbocama i vrećicama, odaslat će nam najjasniju poruku kako je biti živo biće u svijetu plastike. Predstavu će moći pogledati i svi koji 27. travnja u 12.30 sati budu u parku Zrinjevac, na manifestaciji obilježavanja Dana planeta Zemlje – poručuju organizatori.
Svaka predstava na svoj način potiče na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih pogotovo kad je riječ o izbjeglicama. 19. međunarodni Naj,naj,naj festival kroz radost kazališnog druženja sve ih objedinjuje pod tematskom poveznicom “Nek nam Zemlja svima bude dom”.

Foto: Press