fbpx

Novine: Počelo snimanje treće sezone dramske serije

Volosko…

Prikazivanje treće sezone serije Novine očekuje se tijekom sljedeće godine

NovineProdukcijska kuća “Drugi plan” jučer je u Opatiji i Voloskome za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) počela snimanje treće sezone dramske serije Novine, čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom sljedeće godine.
Od utorka 28. svibnja do 1. srpnja filmska će ekipa snimati na 50-ak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim snimljenim scenama na rivi u Voloskome nastupio je Dragan Despot, u ulozi novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ludviga Tomaševića, a zajedno s njim na sceni je bio i glumac Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.
NovineU središtu treće sezone serije Novine bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera, dok je sudac Mihalić je razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura.
Predsjednik Republike Tomašević, naime, želi nagovoriti suca da presudi u korist fonda, u zamjenu za podršku njegovoj kandidaturi za suca Vrhovnog suda.
– U borbi za vlast i moć ne biraju se sredstva i poseže se za svim i svačim. Od lika koji tumačim možemo očekivati njegove prve predsjedničke poteze, vidjet ćemo brojne zanimljive situacije – rekao je Dragan Despot u pauzi snimanja.
Ekipu serije Novine i ovaj put predvodi redatelj Dalibor Matanić, kojeg na početku snimanja nije omela ni jaka kiša.
Novine– Gdje je najveće nevrijeme, tamo smo i mi. Nama je za snimanje to zapravo odlično, jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. Snimanje nastavljamo u Rijeci, Opatiji, Kostreni, Kraljevici i drugim lokacijama – rekao je Matanić.
Dodaje kako će u ovoj sezoni biti oko 80 govornih uloga, te kako će nastojati snimiti većinu scena u eksterijerima. Producent serije Nebojša Taraba najavio je pak kako će treća, ujedno i finalna sezona zatvoriti neka poglavlja koja su otvorena u prve dvije sezone – doznat će se sudbine glavnih likova, ali i sudbina samih novina.
– Očekujte puno iznenađenja, dosta akcije, bit će napeto i žestoko – rekao je.
Glumačku ekipu predvode Dragan Despot, Branka Katić, Zdenko Jelčić, Draško Zidar, Sandra Lončarić, Željko Königsknecht, Aleksandar Cvjetković, a pridružit će im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina, Daria Lorenci i Krešimir Mikić.
Prve dvije sezone ove HRT-ove uspješnice prodane su američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix, čime su postale dostupne u više od 180 zemalja širom svijeta. Taraba dodaje kako je serija izazvala veliko zanimanje u zemljama Južne Amerike te u Skandinaviji, stoga je za očekivati kako će i tamošnja publika nestrpljivo iščekivati rasplet serije.

Foto: Press