fbpx

Olivera Baljak i Kristina Kolar nacionalne prvakinje HNK

Zajc…

Olivera BaljakOdlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, riječki je HNK Ivana pl. Zajca dobio dvije nacionalne prvakinje – Oliveru Baljak i Kristinu Kolar!
Zahvaljujući njihovom iznimnom umjetničkom djelovanju i postignućima, dosadašnjim je istaknutim prvakinjama riječkog „Zajca“ tako dodijeljen najviši status u hrvatskom kazalištu, Oliveri Baljak za dramu, a Kristini Kolar za operu.
Olivera Baljak obilježila je i kreirala identitet HNK Ivana pl. Zajca u proteklih gotovo 40 godina kao jedna od najistaknutijih glumica riječkog i hrvatskog glumišta u svojoj generaciji.
Kristina Kolar, jedna od glavnih nositeljica riječkog opernog repertoara, posljednjih je dvadeset godina Kristina Kolarsnažno obilježila i riječku i hrvatsku opernu scenu, a istodobno izgradila i uspješnu međunarodnu karijeru.
Njihove nove prestižne statuse, riječki će „Zajc“ obilježiti dvjema svečanim izvedbama predstava u kojima su ostvarile dojmljive i hvaljene uloge.
Tako će izvedba predstave „Predsjednice“ u petak, 15. veljače 2019. u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku, biti posvećena nacionalnoj dramskoj prvakinji Oliveri Baljak. Nakon završetka predstave, na pozornici će joj se pridružiti kolege iz Hrvatske drame te intendant Marin Blažević.
Izvedba opere „Macbeth“ u utorak, 19. veljače 2019. u HNK Ivana pl. Zajca u 19.00 sati bit će posvećena nacionalnoj opernoj prvakinji Kristini Kolar. I njoj će se po završetku predstave pridružiti kolege i intendant.
Pozivamo i publiku da nam se pridruži na predstavama „Predsjednice“ i „Macbeth“, 14. odnosno 19. veljače, te zajedno s njihovim kolegama i matičnom kućom, čestita našim velikim umjetnicama Oliveri Baljak i Kristini Kolar na zasluženim najvišim titulama.

Foto: Press