fbpx

Ekskluzivno: Ne propustite glazbeni festival – Bol Soul!

Brač…

Glazbeni hitmakeri odabrali Bol i Hrvatsku za prvo izdanje Bol Soul festivala

Bol SoulBol SoulU Bolu, na otoku Braču, od 7. do 14. listopada 2015. godine održat će se premijerno izdanje novog glazbenog festivala – Bol Soul. Ideja za festival rodila se u glavama utjecajnih i svjetski etabliranih veterana globalne soul scene, Iana Dewhirsta i Carla Webstera. Dewhirst je kao utjecajan DJ u svojih 40 godina karijere otkrio mnoge glazbenike, a radeći u EMI recorsu lansirao je hit bandove kao što su Pet Shop Boys i Soft Cell, dok Webster i dan danas putem najutjecajnije soul radijske postaje Starpoint promovira nove glazbene talente i diktira svjetske glazbene trendove u soul glazbi.
Obojica su potpuno slučajno ‘otkrili’ Bol tijekom privatnog odmora u Hrvatskoj i oduševljeni njegovom ljepotom i sadržajima, odlučili su u Bolu napraviti glazbeni spektakl kojim se Bol ove godine smješta na Bol Soulsvjetsku kartu elitnih soul glazbenih destinacija. Festival će se održavati na lokaciji Bluesun hotela Elaphusa, te na dodatnim lokacijama stare bolske vinarije, plažnim restoranima i drugim atraktivnim lokacijama.
Festival će ugostiti neke od trenutno  najuzbudljivijih mladih svjetskih soul zvijezda današnjice: Jarroda Lawsona, Tracy Hamlin i Rose Vincent, a tijekom sedam dana održavanja festivala, čak 20 najpoznatijih soul Dj-a užarit će dodatno sjajnu atmosferu i pretvoriti Bol u veliku glazbenu pozornicu.
Sudionik festivala briljantni mladi američki glazbenik Jarrod Lawson svijet je pokorio prvim albumom ‘Sneak Peak’, a glazbeni kritičari za njega kažu, da po zrelosti može stajati uz bok veteranima soula Marvinu Gayu, Donny Hathawayu, Leroy Hutsonu, štoviše tvrde da se u soul glazbi još od ranih radova Steviea Wondera nije dogodilo ništa toliko značajno.
Dodana vrijednost hrvatskom turizmu
Bol i Soul neodoljiva su kombinacija, a festival Bol Soul daje posve novu dimenziju i vrijednost hrvatskom elitnom turizmu te svrstava Bol među vodeće svjetske turističke destinacije. Sedam dana u kojima se isprepliću vrhunska glazba, prelijepa priroda i mirisi Mediterana u luksuznom smještaju savršen su oproštaj od ljeta i novi trademark Bola koji će sigurno prerasti u glazbenu tradiciju.
Više o  festivalu Bol Soul, informacije o ulaznicama i posebnim ponudama: http://www.bolsoul.com/

Foto: Press