Parni valjak: Ljubav je odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu

Ljubav…

Parni valjak– Mislim da je poruka pjesme sama po sebi jasna, nema tu neke filozofije. Ljubav kao stav, kao način života, kao osjećaj s kojim hodaš kroz grad može biti odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu. Mislim da ona treba biti motor pokretač svega što čovjek radi – rekao je autor nove pjesme i kreativni motor sastava, Husein Hasanefendić Hus.
Parni Valjak, nakon nebrojenih bezvremenskih hitova i izvanrednih novih pjesama ‘Za malo nježnosti’, ‘Samo ti (Norma Belle)’, ‘Prolazi sve, zar ne?’ i ‘Opet se smijem’ kojom su u potpunosti oduševili slušatelje i u prvom tjednu emitiranja zasjeli na prvo mjesto službene top 40 liste emitiranja (ovakvi slučajevi su u svijetu nakon 40 godina karijere uistinu raritetni), predstavlja nam spot za njihov aktualni singl koji u jednoj riječi odražava cijelu filozofiju benda – ‘Ljubav’.
Parni valjakNovi singl Parnog Valjka, ‘Ljubav‘ je rock pjesma u kojoj Valjak pokazuje sve ono što gradi kontinuirano, uporno i uspješno već 40 godina – izvanrednu svirku i kemiju benda koja se odražava u energičnom, rockerskom aranžmanu, Akijev vokal neponovljive izražajnosti i emocije te autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa koji nam je poklonio još jednu pjesmu s potencijalom istinskog evergreena.
Pjesma je atraktivan, suvremen video spot dobila u režiji Splićanina Hrvoja Zuanića, koji je Valjku napravio i spot za hit “Opet se smijem”. Video broj koji kombinira atraktivne koncertne kadrove benda i zanimljivu, art priču sniman je na više lokacija u Splitu.
Parni Valjak jedan je od najdugovječnijih i najpopularnijih sastava u regiji, a povodom 40 godina karijere nalaze se na turneji 2u1 (acoustic+electric) u sklopu koje pune najveće dvorane u Hrvatskoj i regiji. Tako će ovu godinu obilježiti njihovi koncerti u Ljubljani i Beogradu, a jedno od najvećih koncertnih događanja godine svakako će biti i njihov veliki koncert u Areni Zagreb 1.12.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=DG0jKXfaYG8[/embedyt]