fbpx

Amar Bukvić o ulozi Leonea Glembaya

Gavella…

Amar Bukvić u predstavi igra Leonea Glembaya

Gospoda Glembajevi

Amar BukvićPremijerna publika ovacijama je nagradila Amara Bukvića, koji je odlično utjelovio slojevitu, kompleksnu i fragmentiranu osobnost Leonea Glembaya.
– Moje kolege iz kazališnog svijeta uvijek imaju prijedloge kakav bi Leone trebao biti. Ja sam imao neku svoju priču. Tekst je zbilja toliko kompleksan da ga cijeli život možeš proučavati. Svjedoci smo i danas da su se neke velike obitelji raspale, srozale, baš onako kako je Krleža to opisao. Pa i gaze se ljudi, a oni koji gaze ostaju nekažnjeni – rekao je Amar Bukvić za portal Scena.hr te dodaje:
– Drago mi je da je publika ovako reagirala i da su oduševljeni.
U pripremi za ulogu, Amar kaže, da su mu svojim savjetima puno pomogli otac, sestra te majka. Premijera predstave Gospoda Glembajevi bila je u petak u zagrebačkom kazalištu Gavella. Predstavu, rađenu po znamenitoj drami Miroslava Krleže, režirao je Miroslav Međimorec.

Gospoda Glembajevi

Leonea Glembaya utjelovljuje Amar Bukvić, Dijana Vidušin igra sestru Angeliku, Nataša Janjić Medančić glumi Barunicu Castelli-Glembay, Darko Milas Titusa Andronicusa Fabriczy-Glembaya, Ozren Grabarić je Puba Fabriczy-Glembay, dr. med. Paula Altmanna igra Sven Medvešek, Alojzija Silberbrandta Hrvoje Klobučar, a igraju još Andrej Dojkić, Nikola Baće, Kristijan Šupe, Emma Martinjak i Emilija Šušković Jakopac.
A kako je bilo na premijeri predstave Gospoda Glembajevi, pogledajte na linku.

Foto: Scena.hr