fbpx

Ne gledaj mi u pijat osvojio Posebno priznanje u Varšavi

Međunarodni filmski festival…

Ne gledaj mi u pijat, Hana JušićDebitantski dugometražni igrani film Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat osvojio je Posebno priznanje na upravo završenom 32. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Film je u Varšavi prikazan u sklopu natjecateljskog programa prvih i drugih filmova zajedno s još 15 dugometražnih naslova, a o najboljim filmovima iz programa odlučivao je žiri u sastavu: Reza Dormishan, izraelski redatelj i scenarist; Iza Igel, poljska producentica te Julia Sinkevych, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Odesi.
Ne gledaj mi u pijat, Hana JušićSvjetska premijera filma održana je početkom rujna u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji te ga je žiri Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA) nagradio kao najbolji europski film spomenute sekcije. Nakon Venecije, prikazan je i u programima Međunarodnog filmskog festivala u Rejkjaviku te Međunarodnog filmskog festivala u Vancouveru. Krajem listopada, film putuje u Japan, gdje će biti prikazan u Ne gledaj mi u pijatsklopu Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, a sredinom studenoga imat će i svoju hrvatsku premijeru u natjecateljskom programu 14. Zagreb Film Festivala.
Scenarij i režiju filma potpisuje Hana Jušić, glavne uloge nose Mia Petričević, Arijana Čulina, Zlatko Burić i Nikša Butijer, producentica je Ankica Jurić Tilić, a produkciju potpisuju Kinorama u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.

Foto: Press