fbpx

Orašar – blagdanska baletna bajka u ‘Zajcu’

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Orašar

OrašarRiječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i ove sezone svojoj publici osigurava mogućnost da u prosinačke dane uoči božićnih blagdana te prvim danima nove 2016. uživa u jedinstvenom ozračju blistavog ‘Orašara‘, baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. Bajkovita plesna priča pod velikim, svjetlucavim borom o putovanju u snove, svoju publiku čeka u ‘Zajcu’ danas, 19. prosinca 2015. godine, potom 21. prosinca kad su na programu dvije izvedbe: u 12,00 i 19,30 sati, te 22. i 23. prosinca. Sljedećeg mjeseca, izvedbe baleta ‘Orašar’ na programu su 4. i 5. siječnja 2016. godine.
OrašarU ovogodišnjim izvedbama, ulogu Clare u alternaciji će plesati Marta Kanazir i Tamara Szilagyi, ulogu Princa Balint Raucher i Owen Lane, dok će se u ulozi Drosselmeyera izmijenjivati Daniele Romeo i Andrei Köteles. U ulozi Snježne kraljice izmijenjivat će se Cristina Lukanec i Marta Voinea Čavrak. Uloge Colombine i Praline plesat će Anca Zgurić dok će Kralj miševa biti Joseph Cane, a Fritz Borna Šebelja. U ostalim ulogama i ansamblima gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka.
Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić.
‘Orašar’ Petra Iljiča Čajkovskog jedno je od najljepših djela klasične baletne literature i svakako jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća. Svake godine tijekom zimskih mjeseci brojne baletne kuće diljem svijeta izvode upravo ovaj poznati balet. Za vrijeme blagdana i djeca i odrasli se jednako raduju ovoj baletnoj čaroliji.

Foto: Press