fbpx

Debela – nova hit predstava Male scene na zahtjev!

Online…

U sklopu projekta Mala scena online, najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj donosi još jednu predstavu na zahtjev – Debela, nastala prema istoimenom romanu autorice Silvije Šesto

Debela– Kazalište Mala scena u sklopu inicijative „Mala scena online“ svakodnevno prenosi javljanja uživo na Facebook i Instagram stranici kazališta. U 10 sati čitam priče za djecu, a u 18 sati Vitomira Lončar i Ivica Šimić pričaju priče, anegdote te dijele s našom publikom svih uzrasta svoje veliko kazališno iskustvo. Srijedom u 18 sati najmlađi mogu sudjelovati u radionici glasa koju vodi naša operna pjevačica i pedagoginja Sofija Cingula, a nedjeljom u 17 sati, u suradnji s „Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo“ (LOFT), prenosimo i lutkarske radionice koje vodi Morana Dolenc. Mala scena je jedino kazalište u Hrvatskoj koje u ovim vremenima karantene uživo prenosi izvedbe svojih predstava, a u pripremi je i još mnogo iznenađenja. Već smo 35 dana s našom publikom online i njihove reakcije i podrška daju nam dodatnu motivaciju da nastavimo. Ostanite uz Malu scenu online i na taj način poduprite neovisnu kazališnu scenu u vremenu krize! – rekla je umjetnička direktorica Male scene Buga Marija Šimić.
DebelaU sklopu projekta Mala scena online, najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj donosi još jednu predstavu na zahtjev – Debela, nastala prema istoimenom romanu autorice Silvije Šesto.
– Predstava Debela obilježila je više od desetljeća naše Scene za mladu publiku. Praizvedba je održana u veljači 2008. godine, a od tada je odigrana više od 400 puta! Režiju dramaturgiju te izbor glazbe napravila je Snježana Banović, kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Dženisa Pecotić, koreografkinja je Zagorka Živković, fotografkinja Irena Sinković, a Vitomira Lončar producirala je ovu predstavu koja oduševljava mlade od 9 godina naviše. I ovom prilikom zahvaljujemo Davoru Tolji i Zoranu Lesendriću na dopuštenju za korištenje njihovih skladbi. U proteklih su se dvanaest godina u predstavi izmijenili mnogi glumci, a u ovoj izvedbi moći ćete vidjeti premijernu postavu u kojoj su igrali: Ana Begić (za ulogu Lade nagrađena je nagradom ASSITEJ za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu) Ivu Mihalić, Igora Kovača te Luku Juričića – poručuju iz kazališta.
Glavno lice romana Debela je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem. Ladina priča duhovito je štivo koje progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.
Roman Debela uvršten je na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade, Silvija Šesto dobitnica je nagrade „Ivana Brlić Mažuranić“, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je na popisu lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti i na popisu obaveznih predstava s kojom ćete uživati u kazalištu!
Predstavu na zahtjev možete pogledati na ovoj poveznici: vimeo.com/ondemand/debelams

Foto: Press