Hit I. Robića i Gogoljeva drama kao inspiracija Malo morgen
Piše: redakcija On 27 stu., 2015 At 11:17 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Premijera…

Kako (pre)živjeti u fejk svijetu?

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Malo morgenU KNAP-u, popularnom kazalištu na Peščenici, sve je spremno za premijeru predstave Malo morgen u režiji Georgija Para koja je zakazana za četvrtak 3. prosinca 2015. godine, nastalu prema najnovijem tekstu hrvatskog komediografa Nine Škrabea koji je inspiraciju pronašao u slavnoj Gogoljevoj drami Kartaši, prema čijem je predlošku nastalo nekoliko filmskih i kazališnih adaptacija, kao i istoimena opera.
Radnja predstave koja nam daje upute kako Malo morgen(pre)živjeti u ovom fejk svijetu u kojem sve vrvi prevarantima, lažovima, lopovima i beskičmenjacima, smještena je u Opatiju bajnu za jedan grandiozni kockarski stol u luksuznom hotelu, gdje će sraz petero vještih i osebujnih profi kartaša rezultirati komedijom prepunom lukavih zapleta i neočekivanih obrata u kojoj nitko nije onakav kakvim se predstavlja i ništa nije onakvo kakvim se čini, što je svima nama dobro znana situacija naše neumitne svakodnevice.
Glavna je ženska uloga povjerena Nancy Abdel Sakhi, egzotičnoj glumici afričkog Malo morgenpodrijetla, poznatoj po glavnim ulogama u filmu Nafaka Jasmina Durakovića i predstavi Sumnja kazališta Planet art Marka Torjanca, kao i Krležinim legendama u kojima je ovo ljeto oduševila zagrebačku publiku na Gvozdu. Visoku tamnoputu damu, koja je u predstavi utjelovila tajanstvenu Amru, prati plejada naših legendarnih glumaca – Žarko Potočnjak, Tomislav Martić, Mladen Vasary i Željko Duvnjak – koji u borbi protiv lažnih diploma, lažnih obećanja, lažnih grudi, lažnih anketa – iako se laćaju kockarskog alata, nisu negativci.
Malo morgen jer oni samo žele (pre)živjeti u ovom fejk svijetu.
Nakon premijere sljedeće su izvedbe na daskama KNAP-a na rasporedu 5. i 18. prosinca, a ulaznice se mogu rezervirati na knap@knap.hr ili na broj 01-2303-122.

Foto: Press

comment closed