fbpx

Ošljačka saga u konkurenciji festivala Terres Catalunya

Španjolska…

Tanja Kanceljak– Sama činjenica da je film uvršten u konkurenciju za ovaj festival priznanje nama kao ekipi te Hrvatskoj radioteleviziji kao javnomu medijskom servisu. Ovo je ujedno i sjajna prilika za promidžbu hrvatskoga turizma – ističe HRT-ova urednica Tanja Kanceljak.
Dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije Ošljačka saga autorice Tanje Kanceljak uvršten je u službenu konkurenciju Međunarodnoga festivala turističkoga filma i ekofilma Terres Catalunya, koji se održava od 2. do 5. svibnja 2018. godine u gradu Tortosi u španjolskoj pokrajini Kataloniji. Festival promiče filmove koji se bave prirodnim turizmom i održivim razvojem, a u konkurenciji je uz Ošljačku sagu još tridesetak filmova redatelja iz različitih država.
Ošljačka sagaRiječ je o filmu nastalome 2016. godine u trajanju od 51 minute koji prati život na malome otoku smještenomu između sela i grada, između Zadra i Preka, otoku bogate tradicije i duge povijesti. Na Ošljaku živi samo petnaest stanovnika, a najpoznatiju pjesmu o tome otoku, Ošljačku sagu, napisao je Davor Valčić i izvodi je sa svojom skupinom Postolar Tripper. Ošljačka saga napisana je u dijalektu i opisuje sjećanja na neke ljude i događaje koje pamti iz djetinjstva. S dozom satire i humora pjeva o velikoj ljubavi prema Ošljaku, ali i općenito o životu na otoku.
Ošljačka sagaScenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper. Film je dobio drugu nagradu na festivalu turističkoga filma Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. u Berlinu, stoga je predstojeći festival u Španjolskoj nova prilika za nagradu. Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama za novinare press.hrt.hr.

Foto: Press