fbpx

Premijerno: Ružno pače motivima bajke Hansa C. Andersena

Za najmlađe…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ružno pačeGradsko kazalište ‘Joza Ivakić‘ Vinkovci najavljuje novi premijerni naslov za najmlađe, prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena ‘Ružno pače‘ nastalu u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, gdje je premijerno izvedena 29. travnja 2017. godine. Svečana premijera na programu je u petak 5. svibnja 2017. godine s početkom u 18.00 sati. A reprizna izvedba održat će se u subotu 6. svibnja s početkom u 11.00 sati.
Ružno pačeTekst za predstavu Ružno pače dramatizirao je i režirao glumac Đorđe Dukić prema bajci Hansa Christiana Andersena. Scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, za scenski pokret bila je zadužena Maja Huber, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Fančović, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević.
O predstavi Ružno pače:
– Hans Christian Andersen napisao je svevremenu priču Ružno pače. Priču o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu (Đ.D.).

Za uzrast: 4+
Trajanje predstave: 35-40 minuta
CIJENA ULAZNICE: 20.00 kuna

Foto: Press