Premijerno: Ružno pače motivima bajke Hansa C. Andersena
By redakcija On 3 svi., 2017 At 02:34 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Za najmlađe…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ružno pačeGradsko kazalište ‘Joza Ivakić‘ Vinkovci najavljuje novi premijerni naslov za najmlađe, prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena ‘Ružno pače‘ nastalu u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, gdje je premijerno izvedena 29. travnja 2017. godine. Svečana premijera na programu je u petak 5. svibnja 2017. godine s početkom u 18.00 sati. A reprizna izvedba održat će se u subotu 6. svibnja s početkom u 11.00 sati.
Ružno pačeTekst za predstavu Ružno pače dramatizirao je i režirao glumac Đorđe Dukić prema bajci Hansa Christiana Andersena. Scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, za scenski pokret bila je zadužena Maja Huber, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Fančović, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević.
O predstavi Ružno pače:
– Hans Christian Andersen napisao je svevremenu priču Ružno pače. Priču o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu (Đ.D.).

Za uzrast: 4+
Trajanje predstave: 35-40 minuta
CIJENA ULAZNICE: 20.00 kuna

Foto: Press

comment closed