fbpx

Pula film festival: Započele prijave za kreativne radionice

Pula…

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i Radionica za digitalnu generaciju na Pula film festivalu

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pula film festival– 65. Pula film festival s velikim zadovoljstvom poziva zainteresiranu djecu i mlade da se prijave na popularne interaktivne radionice ‘Pustolovni laboratorij profesora Baltazara’ i ‘RED radionicu za digitalnu generaciju’ – pozivaju iz Pula film festivala.
Radionica izrade animiranog filma Pustolovni laboratorij profesora Baltazara nanovo otvara svoja vrata svježoj generaciji najmlađih zaljubljenika u Sedmu umjetnost.
Radionice, Pula film– Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni zanimljivih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga. Uz stručno vodstvo grafičke dizajnerice i ilustratorice Petre Zlonoge i likovne umjetnice Nine Šestanović polaznici će se tijekom jednotjednog programa detaljno educirati o svim segmentima izrade animacije: od izrade i razrade priče, pisanja scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, do osnove Radionice, Pula filmanimacije i potom produkcije i post-produkcije. Radionica će se održavati u Dječjem vrtiću Rin Tin Tin u Puli (Uspon Svetog Stjepana 1) od 11. do 19. srpnja 2018. godine (izuzev vikenda 14. i 15. srpnja). Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400,00kn, a ukoliko radionicu žele pohađati dvoje djece iz iste obitelji, sljedećem je kotizacija 300,00 kuna – kažu organizatori.
RED radionica za digitalnu generaciju poziva u digitalni svijet svega što su dosad mogli vidjeti samo na malim i velikim ekranima, mlade zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, da budu dio ove kreativne i uzbudljive radionice i ostvare vlastiti film.
– Radionica će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 12. do 19. srpnja 2018. godine od 9:00 do 14:00 sati a namijenjena je mladima u dobi od 12 do 16 godina. Program će se održati pod vodstvom redateljice Judite Gamulin koja će polaznicima iz prve ruke približiti i praktični i edukativni dio filmskog svijeta, te održati posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500,00 kuna, a za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400,00 kuna – poručuju organizatori.
Za obje radionice prijave su otvorene do 27. lipnja 2018. ili do ispunjenja kapaciteta. Zbog iznimnog interesa produžene su, do 10. lipnja, prijave za sudjelovanje u projektu Mladi filmofili koji okuplja ljubitelje filma od 18 do 29 godina, a sudjelovanjem u programu osiguran je smještaj, prehrana, festivalski katalog te posebne akreditacije za sve projekcije i popratne programe.
Sve dodatne informacije mogu se zatražiti na službenoj stranici Pula film festivala.

Foto: Press