fbpx

Serija Novine sredinom listopada na HRT

Na malim ekranima…

Dalibor Matanić, Novinar– Dugoočekivanu seriju Novine gledatelji će moći vidjeti sredinom listopada na Prvome programu Hrvatske televizije – najavio je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Miro Branković.
Novine su serija u dvanaest nastavaka, koju su za Hrvatsku radioteleviziju realizirali produkcijska kuća Drugi plan i producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. A prema najavama iz HRT seriju Novine moći ćemo gledati od sredine listopada na HRT 1. Režiju potpisuje Dalibor Matanić, a scenarij novinar i urednik Ivica Đikić. Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnoga lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji, rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara.
Dalibor Matanić, Branka Katić, NovineUz odlične vijest da će serija ići na HRT, najveća izraelska produkcijska tvrtka Keshet International koja distribuira televizijski program i u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji otkupila je distribucijska prava na svjetskoj razini.
– Na seriju Novine naišli smo na NEM-u. Zadivila nas je kvaliteta produkcije – od naracije i režije do glavnih glumaca. Serija je veoma aktualna i univerzalna. Imajući na umu trenutačne prilike za serije koje ne dolaze s engleskoga govornog područja i naše iskustvo s njima, uvjereni smo da će Novine pronaći svoju publiku izvan Hrvatske – izjavio je direktor nabave Keshet Internationala Sebastian Burkhardt.
Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.
– Iskreno smo uvjereni da smo s Keshet Interationalom našli zajednički umjetnički jezik te da je naš projekt na mnogo načina ostvario cilj. Mi u svojemu radu godinama pokušavamo oponašati i primjenjivati Keshetovu produkciju i razumjeti način na koji on doživljava televiziju – rekao je producent Nebojša Taraba.
U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Foto: Scena.hr