fbpx

Premijerno: Šesta sezona serije Kuća od karata na malim ekranima

Zagreb…

Posljednja sezona Kuće od karata sastoji se od samo osam epizoda

Kuća od karataHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 16. rujna na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.55 sati na prvi dan svoje jesenske programske sheme započinje s premijernim emitiranjem nove, šeste sezone vrhunske američke serije Kuća od karata.
Poslije Frankove (Kevin Spacey) smrti Claire Underwood (Robin Wright) preuzima dužnost predsjednice Sjedinjenih Država. Kao prva žena na predsjedničkoj dužnosti, Kuća od karataClaire je izložena povećanoj pozornosti i opasnosti. Moćnici iza kulisa, brat i sestra Annette (Diane Lane) i Bill Shepherd (Greg Kinnear) pokušavaju utjecati na smjer politike.
Za razliku od prethodnih sezona po trinaest epizoda, šesta i posljednja sezona “Kuće od karata” sastoji se od samo osam epizoda. U ovoj sezoni se Frank Underwood ne pojavljuje zato što je glumcu Kevinu Spaceyu angažman otkazan zbog optužbi za seksualno Kuća od karatazlostavljanje.
Kuća od karata prepredena je politička drama koja razgolićuje moć, seks, ambiciju, ljubav, pohlepu i korupciju u današnjem Washingtonu. Okosnica ovog beskompromisnog prikaza moći, ambicije i američkog mentalnog sklopa je Francis Underwood (Kevin Spacey), vođa kongresne većine. On i njegova ništa manje ambiciozna supruga Claire (Robin Wright) u svom usponu ne prežu ni od čega.

Foto: Press