fbpx

Silvestrovo uz predstavu Orašar!

HNK Ivana pl. Zajca…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

OrašarRiječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i ove sezone svojoj publici osigurava mogućnost da završetak godine te prve dane 2015. provede u jedinstvenom ozračju predstave ‘Orašar‘, baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. U utorak, 31. prosinca u 18,00 sati započinje ‘Silvestrovo u Kazalištu‘ koje će zasigurno upotpuniti Orašarsvečanost blagdana svojom očaravajućom ljepotom i neodoljivim sjajem. Za obiteljske dolaske, za ovu su silvestarsku izvedbu djeci su osigurane besplatne ulaznice koje također treba podignuti na blagajni Kazališta.
Bajkovita plesna priča pod velikim, svjetlucavim borom o putovanju u snove, svoju publiku čeka u ‘Zajcu’ i 2, 3. te 5. siječnja 2015. godine. Ulogu Clare u alternaciji će plesati Marta Kanazir i Tamara Szilagyi, ulogu Princa Balint Raucher i Owen Lane, dok će se u ulozi Drosselmeyera izmijenjivati Andrei Köteles i Daniele Romeo.  Snježnu kraljicu plesat će Cristina Lukanec. Fritza Borna Šebelja, a Colombinu  Paula Rus i Anca Zgurić u alternaciji. U ostalim ulogama gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi  sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka te članovi riječke Academije di Capoeira i članovi parkour skupine Ri-Run iz Rijeke.
Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje  Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić.

Foto: Press