fbpx

Video: Svjetska premijera filma Bosonogi car u Torontu

Toronto…

Na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu Bosonogi car

Bosonogi carBosonogi car belgijskih redatelja Petera Brosensa i Jessice Woodworth, ujedno i hrvatska manjinska koprodukcija, svjetsku premijeru imat će na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u programu Suvremena svjetska kinematografija (Contemporary World Cinema).
Film je nastao u belgijsko-hrvatsko-nizozemsko-bugarskoj koprodukciji i u cijelosti je snimljen u Hrvatskoj, na Brijunima kao glavnoj filmskoj lokaciji te u Puli. Prikazivanje na jednom od najutjecajnijih filmskih festivala u svijetu novi je uspjeh za autorski dvojac Brosens i Woodworth poznat po hvaljenim filmovima ‘Khadak’, ‘Altiplano’ i ‘The Fifth Season’. ‘Bosonogi car’ svojevrsni je nastavak njihovog prethodnog filma ‘Kralj Belgijanaca’ koji prati nove zgode naslovnog lika. Nakon što je iz vatrenog oružja ranjen u uho u nesretnom incidentu u Sarajevu, filmski junak Kralj Belgijanaca budi se na otoku koji je nekoć bio znamenita Titova ljetna rezidencija.
Bosonogi car‘Bosonogi car’ je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra kao manjinska koprodukcija te kroz sustav poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela Filming in Croatia. Hrvatski koproducenti, ujedno i izvršni producenti filma, su Boris T. Matić i Lana Matić iz producentske kuće Propeler film.
Glavne uloge tumače Peter Van Den Begin, Titus De Voogdt, Bruno Georis, Lucie Debay Bosonogi carte Geraldine Chaplin i Udo Kier. Glumačku postavu iz Hrvatske čine Siniša Labrović, Darko Stazić, Alen Sinkauz te Hassan Abdelghani. Morana Starčević je kostimografkinja filma, a Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz kompozitori. Uz navedene autore, u produkciji filma sudjelovao je veliki broj filmskih djelatnika iz Hrvatske te preko 380 statista.
Producent filma je BoFilms (Belgija), a koproducenti su Topkapi Films (Nizozemska), Propeler Film (Hrvatska), Wajnbrosse Production (Belgija) i Art Fest (Bugarska).

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JS2qQA7HJwY[/embedyt]