Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevali u punom pulskom amfiteatru
By redakcija On 7 kol., 2017 At 03:23 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Pula…

Intrade

IntradeTomislavu Braliću i klapi Intrade se ostvario dugogodišni san da zapjevaju u punom pulskom amfiteatru i to u direktnom televizijskom prijenosu. Na pozornici kao gost pridružio im se i neponovljivi Tedi Spalato. Koncert, koji se direktno prenosio i na nacionalnoj televiziji, je počeo pjesmom “Dalmacijo lipa” nakon koje je slijedila “Kuća kraj ferala” i niz ostalih starijih hitova kao što su ” Ribar sam star”, “Ispod tvoje boloture”, “Ne znam što me tebi vuče”, “Stina pradidova” koje je publika u njihovoj dugogodišnjoj karijeri zavoljela.
Pozornica je bila napravljena u tri nivoa, a krasio ju je jedrenjak, svjetionik i ostali dalmatinski detalji. Zidine amfiteatra su bile dodatno osvijetljene što je svakako pridonijelo ugođaju i istaknuo spektakularnu arhitekturu ove arene.
Tedi Spalato je s klapom otpjevao pjesmu “Cviće” koju je napisao za njih, a oni su s njom 2014. osvojili 2. nagradu žirija na Splitskom festivalu, nakon toga su otpjevali duet “Sve dok bura dere” s kojim su osvojili istu nagradu na Splitskom festivalu godinu dana kasnije.
IntradeOdlična atmosfera je vladala kada je klapa krenula s plesnim blokom pjesama “Ti gitaro moja”, “Kolajna od zlata”, “Škrinja jubavi”, a na pjesmi “Zalutali pogled” više nitko nije sjedio. S pozornice se pružao pogled na cijelu arenu koja je bila na nogama, plesala, pjevala i veselila se!
Izravan televizijski prijenos je završio u 23:25 sati, no publika nije puštala klapu s pozornice pa su izašli na bis i koncert produžili za još 25 min, te otpjevali novije pjesme među kojima je “Ti, samo si ti” s kojom su osvojili 3. nagradu žirija na ovogodišnjem Splitskom festivalu.
Bila je to večer kada je klapa dokazala da je predodređena za velike koncertne spektakle i precrtala s liste želja posljednju arenu u Hrvatskoj u kojoj nije zapjevala.
Klapa Intrade i Scardona koja je bila organizator koncerta su zahvali svima koji su došli, a posebno i onima koji su došli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Švicarske, Češke, Mađarske, Finske, Engleske, Kanade i Amerike

Foto: Press – Željko Vidinović

comment closed