fbpx

Zagreb Beer Fest otvorile glazbene legende

Zagreb Beer Fest – Daleka obala i Alen Vitasović oduševili publiku 

U narednim danima na pozornicu će stati i Pipsi, Krankšvester, Silente, Grše, Artan Lili i mnogi drugi

Uz više od šest sati glazbenih nastupa u popodnevnim i večernjim satima te uz bogatu ponudu 180 vrsta pive, ovog četvrtka, 1. lipnja, uspješno je otvoreno ovogodišnje izdanje Zagreb Beer Festa, najvećeg zagrebačkog open-air festivala. Park dr. Franje Tuđmana ponovno je pretvoren u oazu druženja na otvorenom, a glazbene legende Daleka obala i Alen Vitasović svojim su nastupima prvog dana festivala oduševili brojne posjetitelje svih generacija.

Festivalska vrata otvorena su u 16 sati, a pred publiku su ubrzo potom stali Luzeri, emo-pop-punk bend čiju osnovicu čine Goca iz KUKU$a i Dipsi iz Buntaija, koji su svojim nastupom i službeno otvorili ovogodišnji Zagreb Beer Fest.

Nakon njih, uslijedila je doza rock zvuka, koju su pokrenuli Stereo Deficit, Arctic Monkeys Tribute bend, a entuzijazam okupljene publike nije zaustavio niti iznenadni pljusak. Sunce se pojavilo i nastavilo grijati dok su šibenski rockeri BluVinil stali na pozornicu i nastavili energično podizati atmosferu prvog dana festivala, uz set-listu koju su činile prepoznate autorske pjesme kao što su “Heroji”, “U predgrađu” te apsolutni favorit – “Apaši”.

Večer je zatim krenula ka svom vrhuncu uz nastupe domaćih glazbenih legendi; kroz svoj bogati opus kultnih pjesama publiku je provela istarska ikona Alen Vitasović u pratnji izvrsnog benda. Njegova šaljiva interakcija s publikom održavala je energiju na visokoj razini, a posjetitelji su jednoglasno s njim pjevali dobro poznate stihove pjesama kao što su “Nisi više mala”, “Ja ne gren” i “Bura”.

Ubrzo zatim uslijedio je vrhunski nastup još jednih glazbenih legendi – Daleka obala stala je pred publiku zajedno s novim pjevačem Jakšom Jordesom i kroz puna dva sata svirke nizala hitove uz koje su odrasle brojne generacije – “Ti nisi tu”, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod” i “Četrnaest palmi” samo su neke od pjesama koje je ovaj kultni dalmatinski bend izveo zajedno s neumornom publikom, koja ih je pratila u svakom stihu i pokretu. Noć je zaista bila prekrasna, a privedena je kraju u 23 sata, upravo ovim nastupom, kojim je završio prvi dan Zagreb Beer Festa.

Festival traje sve do nedjelje, tako da su pred posjetiteljima još tri dana koncerata i druženja na otvorenom u Parku dr. Franje Tuđmana, uz bogatu ponudu više od 180 vrsta piva iz asortimana inudstrijskih i craft pivovara. PipsChips&Videoclips, Grše, Krankšvester, Silente, pocket palma, Artan Lili, Bad Daughter, Tidal Pull, Miach…samo su neka od glazbenih imena koja će u narednim danima stati na pozornicu Zagreb Beer Festa.

Festival svoja vrata u petak otvara u 16 sati, dok u subotu i nedjelju u 15 sati, prvi koncerti počinju već u 16 sati, a ulaz je slobodan. Detaljan program i satnica dostupni su na Instagram i Facebook stranicama festivala. Vidimo se i ovih dana na Zagreb Beer Festu!

Zagreb Beer Fest na mrežama:

https://www.instagram.com/zagrebbeerfest/

https://www.facebook.com/zagrebbeerfest

https://youtu.be/dNiyr4RCp1U

Foto: Press – Marko Lopac