fbpx

Ne propustite: Zvjezdan Ružić sextet FT. Neli Andreeva

Jazz koncert…

Zvjezdan RužićU ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine s početkom u 20.00 sati, na programu u INK Gradskom kazalištu Pula je koncert Zvjezdan Ružić sextet FT. Neli Andreeva&Nusha Choir.
Porinom i Statusom nagrađeni svestrani pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić, jedan od najtraženijih hrvatskih jazz glazbenika, predstavlja svoj novi projekt. Ostvario ga je nadahnut razmišljanjem o jednom od velikih problema današnjice – ljudskom otuđenju i kidanjem veza s majkom prirodom. Svojom glazbom Ružić poručuje da je svatko od nas magičan, poseban, nezamjenjiv, te da svatko od nas mora naći u sebi svoju slobodu – svoj san i svoj put! Ne mijenjajući suradnike kreirao je potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, za reprodukciju zvučnih zapisa s pripremljenih vrpci. Zahvaljujući tom glazbalu svoje je izvedbe ukrasio novim bojama i ugođajima. Ovaj projekt obilježila je i suradnja s bugarskom pjevačicom Neli Andreevom, posljednjih 20 godina prvom solisticom najvažnijeg bugarskog Grammyjem nagrađivanog zbora Filip Kutev koji mu se također pridružuje u izvedbi naslovne skladbe – “Elfin Farewell”.

Posebna gošća: Neli Andreeva – vokal
Nusha Choir: Victoria Daniel Rizov, Marina Yurieva Marinova, Kalina Georgieva Andreeva, Maria Vassileva Stankova, Simona Milchova Stanoeva, Yana Todorova Gocheva, Yoana Georgieva Andreeva, Nikolina Nikolova Ilieva

Zvjezdan Ružić Sextet u sastavu:
Zvjezdan Ružić – glasovir,
Tomaž Gajšt – truba,
Vojkan Jocić – sopran saksofon,
Lenart Krečič – tenor saksofon,
Luka Veselinović – kontrabas,
Adriano Bernobić – bubnjevi

NA PROGRAMU:
1.KANBAL (Z.Ružić)
2. 4 Ghandi’s Steps (Z.Ružić)
3. Giant’s Freedom (Z.Ružić)
4. The Rembrandt that wasn’t (Z.Ružić)
5. Farewell Waltz (Z.Ružić)
6. Elfin Farewell (Z.Ružić)

Foto: Press