fbpx

Večer poezije ‘Zlatna suza’ u Osijeku!

Poezija

U Osijeku je, u kafiću Balote, u petak 3. svibnja održana večer poezije ‘Zlatna suza’.

Riječ je o događaju na kojem se interpretirala poezija pristigla na istoimeni natječaj za najpatetičniju ljubavnu pjesmu.

Natječaj je trajao tijekom mjeseca travnja, a na njemu je sudjelovalo sveukupno 108 pjesničkih tekstova. Za večer poezije odabrane su 22 pjesme koje su interpretirane na humorističan, maštovit i iznimno dopadljiv način, što je okupljena publika nagradila gromoglasnim aplauzom. Tekstove su čitala neka od renomiranih imena hrvatskog glumišta te studenti osječke Umjetničke akademije, kao i nekolicina entuzijasta iz drugih umjetničkih i neumjetničkih područja kojima je u interesu bilo osvježiti osječku kulturnu scenu.

Program je trajao 90 minuta, a vrhunac je doživio u dodjeli nagrada, skulptura Zlatne, Srebrne i Brončane suze, koje su izradile mlade likovne umjetnice Ivana Živković i SheronPimpi-Steiner.

nagradeMaestralno melankoličnom ‘Zlatnom suzom’ nagrađena je pjesma Krvava zemljo mojih predaka Australca Viktora Wolfa, Srebrnom 5 dimenzija Sanje Gorjanac, a Brončanom Proljetni darovi Edija Ćelića, dok su organizatori jednu malu skulpturu Zlatne suze poklonili kafiću za susretljivost i dobru atmosferu tijekom cjelokupne večeri. Čitanje poezije bilo je popraćeno svirkom na klaviru te nadopunjeno glazbenim i plesnim ulomcima, koji su se nastavili i nakon završetka programa te time osigurali dobru zabavu svima koji su se u petak okupili u Balotama.

Cjelokupnu su ideju i realizaciju projekta iznijeli članovi kazališne udruge u formiranju VOK na temelju vlastitih želja i afiniteta isključivo besplatno, dokazujući time da se uz malo volje, entuzijazma i suradnje mladih umjetnika itekako može pobuditi interes ljubitelja poezije i umjetnosti uopće te time pružiti velik i publici zanimljiv kulturni događaj.

Skulpture je radila Tamara Majer.