Advent u Klovićevim dvorima: Imamo najljepšu pozornicu u gradu!
By redakcija On 24 stu., 2016 At 07:07 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Reportaže | With 0 Comments

Blagdanska čarolija…

Advent u Klovićevim dvorima– Sretni smo što je nama pripala čast otvoriti ovu prekrasnu adventsku priču. Ovo je jedna od najljepših pozornica u gradu i vjerujem da ćemo se svi sjajno zabaviti. Mogu samo pozvati sve da nam se pridruže 01. prosinca i da se zajedno zagrijemo za početak Adventa u Klovićevim – rekao je Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra.
Danas je na konferenciji za medije u Zagrebu predstavljen ovogodišnji program Advent u Klovićevim dvorima, a u četvrtak 01. prosinca 2016. godine Advent će otvoriti koncert grupe Vatra.
– Uključili smo se u program Adventa u Zagrebu jer smo sigurni kako našim posjetiteljima možemo ponuditi odličan program. Imamo najljepšu pozornicu u gradu, nudimo sjajan izložbeni postav za vrijeme Adventa u Galeriji, imamo odlične programe i umjetničke radionice za djecu, a zabave na platou Gradec neće nedostajati. Advent u Klovićevim dvorima sasvim sigurno će ovaj dio Gornjeg Grada obilježiti na turističkoj karti Zagreba i dodatno obogatiti i oživjeti ovu povijesnu lokaciju – rekao je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.
u Klovićevim dvorimaOdbrojavanje do svečanog paljenja lampica i početka najljepšeg Adventa u Europi je počelo, a posebna blagdanska čarolija dogodit će se iznad zagrebačkih krovova u samom srcu Gornjeg Grada, na Adventu u Klovićevim dvorima. Prizor iz bajke dočekat će sve posjetitelje jedne od najljepših i najpoznatijih galerija na platou Gradec, koji će uređenjem uz bezbroj lampica, umjetni snijeg, borove i romantične imele oživjeti toplu blagdansku priču. Za dobru atmosferu i najbolju zabavu u gradu, pobrinut će se bogat koncertni program koji će započeti velikim koncertom grupe Vatra, 01. prosinca u 20.30 sati, kad službeno započinje Advent u Klovićevim dvorima.
– Zabavni dio programa s nizom koncerata svaki će dan u tjednu rasplesati i razveseliti naše posjetitelje, a vikendima na platou Gradec uz nastupe poznatih bendova garantiramo najbolju zabavu u gradu. Uz odličnu gastro ponudu, bogat program za djecu i cijeli niz zimskih atrakcija te jednu posebnu humanitarnu priču, Advent u Klovićevim dvorima svim će posjetiteljima ponuditi pravu blagdansku čaroliju i vjerujemo da će svi doma ponijeti prekrasnu uspomenu – kazala je Sanela Seferagić suorganizatorica Adventa u Klovićevim dvorima.
u Klovićevim dvorimaGlazbena pozornica s najljepšim pogledom na grad, svaki će dan ugostiti bendove koji će rasplesati posjetitelje u večernjim satima, a vrhunac zabave garantiran je vikendima jer će petkom i subotom nastupiti poznati bendovi kao što su: Ljetno kino, Songkillers, Detour, Dino Dvornik Tribute band, Nola, Sara Renar, Gretta te Marko Tolja. Zabavno će u Klovićevim dvorima biti i djeci te svima koji vole zimske radosti na ledu. U atriju Galerije svaki dan tijekom prosinca, posjetitelji će moći klizati na jedinstvenom klizalištu, prvom sintetičkom klizalištu u Hrvatskoj. Izrađeno od visokokvalitetnog ekološkog leda, ovo je klizalište savršena podloga za klizanje na svim vremenskim uvjetima. Klizači u dvorištu Klovićevih dvora savršeno će se uklopiti u ovu adventsku priču jer je upravo na ovom mjestu, u atriju, davne 1870. godine bilo postavljeno prvo pravo klizalište u Zagrebu.
Zabave za cijelu obitelj neće nedostajati, a posebna adventska uspomena oduševit će sve koji sa sobom žele ponijeti dio ove zimske bajke. Posebno, čarobno mjesto na platou Gradec bit će rezervirano za najljepše adventske fotografije, s pogledom na u Klovićevim dvorimaZagrebačku katedralu, a uz magičnu svjetlost lampica i borove, baš kao u pravoj čaroliji kad poželite, zapadat će snijeg. Da ovo bude i najslađi Advent, na platou Gradec bit će postavljene i adventske kućice s raznolikom ponudom gastronomskih specijaliteta. Najmlađe će također razveseliti i Laboratorij zabave, koji će održati niz predstava i radionica za djecu, a ljubitelji umjetnosti doći će na svoje jer su prosincu u Galeriji Klovićevi dvori na rasporedu dvije sjajne izložbe: retrospektivna izložba Ignjata Joba, jedne od najznačajnijih figura hrvatske moderne umjetnosti te izložba najboljih diplomskih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti.
U suradnji s udrugom Mogu sve, advent će imati i humanitarnu notu jer će se zarada prikupljena od prodaje prigodnih suvenira – adventskih šalica – donirati za rad udruge. Na ovaj način, za vrijeme najljepšeg razdoblja u godini, kupnjom suvenira i uspomene na Advent u Klovićevim dvorima, svi posjetitelji mogu učiniti i dobro djelo darujući druge.

Foto: Press

comment closed