fbpx

Antonija savjetuje: Trikovi za lijepu kosu!

VelvetUz pravilnu njegu vaša kosa može izgledati lijepa i svježa kao i prvog dana bojenja.  Vlasnica frizerskog salona ‘Velvet’ Antonija Knapić otkrit će vam kako to postići.
– Par dana prije nego što se namjeravate obojiti, napravite tretman za hidrataciju kose i čišćenje vlasišta od preparata koje nanosite. Kad je vaša kosa hidratizirana boja će se bolje apsorbirati.
– Pokušajte prati kosu rjeđe, maksimalno dva puta tjedno. Što kosu više perete, boja brže nestaje. Ako vam smeta što je vaša kosa masna, napudrajte je s dječjim puderom ili koristite šampon za suho pranje.

– Nakon bojanja pričekajte minimalno 48 sati prije prvog pranja. A kad kosu perete, pobrinite se da koristite hladnu vodu kako bi zatvorili kutikulu. Ako ne možete podnijeti hladnu vodu pokušajte što hladniju, nikako toplu.
– Zdrava, hidratizirana kosa će duže držati boju i sjaj kose. Koristite masku jednom na tjedan. A ne možete pogriješiti ni sa kokosovim uljem!
– Fenovi, pegle, uređaji za kovrčanje kose, svi ti uređaji oštećuju kosu, ali oni također ubrzavaju da boja brzo blijedi. Ako ne možete bez njih, pokušajte da ih ne koristite bar prvi tjedan nakon bojenja.