fbpx

Zagrebačka filharmonija osvojila Carnegie Hall!

New York…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonija

Zagrebačka filharmonijaOrkestar Zagrebačke filharmonije održao je veliki koncert u najprestižnijoj američkoj glazbeničkoj adresi: u Carnegie Hallu. Prepuna dvorana pozdravila je Orkestar te dugotrajnim aplauzom čestitala im na predivnoj glazbenoj večeri koju su im priuštili. Zagrebački su glazbenici pod ravnanjem mladog Krešimira Batinića izveli ‘Idilu’, romantičnu skladbu hrvatskog skladatelja Blagoja Berse te solistički dio uz pijanista, Maleka Jandalija promovirali su najnoviji Jandallijev album ‘Soho’ koji je snimio u triju s Abdulrahimom Alsiadiom, sirijskom virtuozom na udu – tradicionalnom arapskom žičanom glazbalu i s vilončelisticom Laurom Metcalf.
Koncertu je prisustvovalo mnoštvo diplomata, između ostalih, veleposlanica SAD-a u Ujedinjenim narodima Samantha Power te hrvatski veleposlanik u SAD- u Joško Paro. Bila je to plemenita večer u kojoj je Zagrebačka filharmonija lijepo odigrala svoju ulogu u onome što Jandali naziva simfonijom čovječanstva.
Zagrebačka filharmonijaZagrebački filharmoničari održali su koncert i u njujorškom Sveučilištu Fordham kojemu je prisustvovao veliki broj studenata. Mnogobrojni studenti su svojim dolaskom i razgovoru s glazbenicima iskazali veliko zanimanje za naš Orkestar i cjelokupni projekt sa Mo. Jandalijem. Zagrebačkoj filharmoniji tijekom boravka u New Yorku preostalo je i snimanje nosača zvuka sa Mo. Jandalijem. Na taj će način biti sačuvan i dostupan vrijedni glazbeni materijal i treći nastup Orkestra u Carnegie Hallu.
Gostovanje u New Yorku su podržali i pozdravili Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Ured predsjednice RH, Zaklada Hrvatska kuća, hrvatski diplomati i predstavnici u svijetu te predstavnici muslimanske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Foto: Press