fbpx

Svečano otvoren Pričigin – festival pričanja priča!

Dom mladih…

PričiginSinoć je otvoren deveti po redu Pričigin, festival pričanja priča. Pred prepunim amfiteatarom Doma Mladih, Pričigin su otvorili direktor festivala profesor Petar Filipić i umjetnički direktor festivala Renato Baretić. Nakon nekoliko uvodnih riječi, uslijedila je dodjela nagrada za najbolju dvominutnu video priču ‘Storfie‘. Predstavljene su i najbolje priče i pobjednicima su uručene nagrade. Prvo mjesto osvojio je Matko Zelić, za priču Pričigin‘Super Heroj’, drugi je Stjepan Zelić za ‘Red u dućanu’, a treće mjesto zaslužila je Donata Borić s pričom ‘Mama je uvijek u pravu’.
Program se nastavio u istom prostoru uz eminentne hrvatske pisce i program Hrvatski pisci pričaju, na temu: ‘Ne znaš ti ni po mise’ (priče o teorijama zavjere). Izbor gostiju i moderacija pripala je i ove godine Patriciji Vodopiji, a gosti su bili Tanja Mravak, Želimir Periša, Dražen Ilinčić i Boris Dežulović.
Program drugog dana:
Želimo Vas upoznati s programom drugog dana Pričigina (srijeda 18. ožujak), festivala koji svojim programima promovira usmeno pripovijedanje.
– 19.30 – amfiteatar Doma mladih (MKC): u programu Lijepa vaša nastupaju eminentni pisci s prostora nekadašnje zajedničke države. Tema: ‘Kako su moji doznali da sam gay’. Izbor gostiju i moderacija ovog tradicionalnog druženja i ove su godine u rukama Krune Lokotara.
Gosti: Goran Samardžić (BiH), Đurđa Strsoglavec (Slovenija), Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Filip Balunović (Srbija), Rumena Bužarovska (Makedonija),  Roman Simić Bodrožić (Hrvatska) i stalni gost ovog programa Emir Imamović Pirke (Žaborić).
– 22.00 – kavana hotela Bellevue.  Tema: ‘Kamo je odjahao vestern?’, priče o kaubojima, kockarima, revolverašima i nekim manje važnim likovima.
Izbor gostiju i moderacija: Jurica Pavičić, gosti Živko Skračić, Eda Vujević, Tahir Mujičić i Živorad Tomić.
Ulaz je besplatan na sve programe festivala.

Foto: Press