fbpx

Rade Šerbedžija koncertom otvorio sezonu Kazališta Ulysses

Mali Brijuni…

Nezaboravno otvorenje 17. sezone kazališta Ulysses: Rade Šerbedžija, Stefanovski i Tadić oduševili glazbenim spektaklom na Malom Brijunu

Rade ŠerbedžijaPred prepunim gledalištem Tvrđave Minor na Malom Brijunu, u subotu 15. srpnja otvorena je 17. sezona Kazališta Ulysses, spektakularnim koncertom Rade Šerbedžije, uz pratnju gitarističkih virtuoza Miroslava Tadića i Vlatka Stefanovskog te briljantne američke violinistice Yvette Cornelie.
Domaća i inozemna publika velikim je aplauzom popratila izvedbe popularnih pjesama poput ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’, ‘Barbara’, ‘Kose boje maka’, ‘Moj otac’, ‘Filipa Kljajića’ te mnogobrojnih uspješnih obrada tradicionalnih skladbi Hrvatske i regije, nastalih dugogodišnjom glazbenom i prijateljskom suradnjom Šerbedžije, Tadića i Stefanovskog.
Rade ŠerbedžijaŠerbedžiji su se na pozornici u nekoliko pjesama pridružile i njegove kćerke Nina i Milica, a na koncertu su nastupili i studenti Glume i medija Sveučilišta u Rijeci, sa skladbom Nigela Osborna iz predstave B. Brechta ‘Dobri čovjek iz Sečuana‘, u režiji Lenke Udovički i Rade Šerbedžije, najavivši izvedbu ove predstave 24. srpnja u Ljetnom kinu na Malom Brijunu.
Koncertom Rade Šerbedžije i gostiju prirodne ljepote Malog i Velikog Brijuna po 17. put postat će kulise regionalnih i domaćih kazališnih predstava. U nastavku Ulyssesova kulturnog ljeta publika će imati priliku pogledati ga u naslovnoj ulozi kultne predstave ‘Kralj Lear’ od 27. – 30. srpnja te u ulozi Kreonta u predstavi ‘Antigona – 2000 godina kasnije’, koja je na repertoaru od 4. – 6. kolovoza 2017. godine.

Foto: Press