fbpx

Spektakularan koncert i maskenbal s plemenitom misijom

Zagreb…

Koncert i maskenbal na kojima su se prikupljala sredstva za kupnju uređaja za terapiju visokim protokom za jedinicu palijativne skrbi Specijalne bolnice za plućne bolesti

maskenbal– Članice Lions kluba Kontesa Nera, ravnateljstvo HGZ -a i drugi vrijedni suradnici prepoznali su potrebu za pomoći našim sugrađanima koji prolaze najteže razdoblje života. Podrška njima i njihovim obiteljima od velike je važnosti i upravo zato smo odlučili sredstva prikupljena ovom akcijom donirati Jedinici za palijativnu skrb Specijalne bolnice za plućne bolesti Zagreb i to smo uspjeli zahvaljujući divnim ljudima koji su kupnjom ulaznice omogućili ostvarenje tog cilja – istaknula je u svom pozdravnom govoru Olivera Buzadžić, predsjednica Lions kluba Kontesa Nera.
maskenbalU najstarijoj i najljepšoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani održani su koncert i maskenbal na kojima su se prikupljala sredstva za kupnju uređaja za terapiju visokim protokom za jedinicu palijativne skrbi Specijalne bolnice za plućne bolesti.
Voditeljica programa je bila Sonja Šarunić, a nastupili su sjajni glazbenici Sandra Bagarić, Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. Posjetitelje su nakon koncerta u ples pod maskama uveli vrhunski umjetnici iz škole plesa Nicolasa Quesnoita, a organizatori su pripremili i atraktivnu tombolu kojom su se prikupila dodatna sredstva za ovaj plemeniti cilj.
Brojni gosti, među kojima su bili i bračni par Rucner te bračni par Eljuga, predsjednica International women’s cluba gđa. Jenner Pešut, pijanist i kompozitor Matej Meštrović i Rumi Meštrović te brojni drugi uživali su u maskenbalglazbi Kalmana, Lehara i Straussa, plesali uz zvuke valcera, čardaša i poznatih evergreen melodija i svojim sudjelovanjem u ovoj divnoj večeri pokazali humanost na djelu. Organizatori su ovom akcijom prikupili značajna sredstva, ali i skrenuli pozornost javnosti na problem palijativne skrbi koja još uvijek u nas nije na razini na kojoj bi trebala biti, a neophodna je i dragocjena jednako za bolesnike kao i za njihove obitelji.

Foto: Press – Goran Berović, Zvonimir Ferine