fbpx

Dan Sporta pretvorio Zagreb u središte amaterskog sporta

Dan sporta održan u Zagrebu

Nakon duge pauze Zagreb je ugostio veliko natjecanje u amaterskom sportu – Dan Sporta. Edukativno-sportska manifestacija Dan sporta mladih održala se u subotu na Jarunu i okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Zagreba koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Dan Sporta

Svi sudionici borili su se za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. Mali amaterski sportaši imat će priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Dan Sporta

Dan sporta otvorili su Marijana Grubešić, koordinatorica Društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska, Krešimir Šamija, ravnatelj uprave za sport Ministarstva turizma i sporta RH, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Na Jarunu su održani i turniri u odbojci na pijesku, šahu te Kinder turnir u uličnoj košarci. Najbolji su ostvarili put u Split koji će tradicionalno tijekom srpnja i kolovoza ugostiti najbolje amaterske sportaše iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

– Ponosni smo što smo u ovih 25 godina izvršili utjecaj na više od 2 milijuna djece i mladih. Svjesni smo odgovornosti naše platforme te ju koristimo da djeci pružimo priliku da se okušaju u amaterskom sportu na profesionalno organiziranim natjecanjima. Svi naši popratni sadržaju usmjereni su na edukaciju djece o važnosti sportskog navijanja, očuvanju naše planete i ekologiji, te važnosti življenja sportskim načinom života- naglasila je Tihana Butorac – glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih

Plazma sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.
Veliko otvorenje 25. Plazma Sportskih igara mladih održat će se 11.lipnja na Stradunu u Dubrovniku. Dvodnevni festival sporta započet će Telemach Danom sporta 10. lipnja kad će mali amaterski sportaši imati priliku zaigrati graničar i natjecati se u atletici i pretvoriti Dubrovnik u središte amaterskog sporta Hrvatske.

Rezultati:
Graničar 2010. i mlađi
1. Pavleki
2. Tituš
3. Opasne loptice

Graničar 2012. i mlađi
1. Tigrovi
2. Lavovi
3. Filipovići

Atletika

2010. i mlađi Ž
1. Korena Blažić
2. Petra Vladić
3. Klara Ferderber

2010. i mlađi M
1. Jakov Hrgić
2. Lovro Vuić
3. Jakov Matek

2012. i mlađi Ž
1. Lucija Hrgić
2. Zana Istrefi
3. Mia Bolanča

2012. i mlađi M
1. Damjan Krčelić
2. Bruno Mance
3. Bono Bačić Baronica

Foto: Press Dan Sporta