fbpx

Dan sporta stiže u Zagreb

Dan sporta

– Plazma Sportske igre pozivaju vas da nam se pridružite na velikom Telemach Danu sporta koji će se održati u subotu, 29. svibnja na ŠRC Jarun ( kod Malog jezera- polivalentno igralište) s početkom u 10.00 sati – pozivaju organizatori.

Dan sporta

Sportsko-edukativna manifestacija Dan sporta okupit će osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Zagreba i županije koja će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Dan sporta

Dan sporta otvorit će predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Grada Zagreba i Plazma Sportskih igara mladih.
Uz graničar i atletiku, mladi amaterski sportaši natjecat će se i u šahu i odbojci na pijesku.
Manifestacija će biti organizirana u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

– Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

Pružamo priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom – zaključuju organizatori.

Foto: Press