fbpx

Petrović: Popović se vraća u reprezentaciju nakon 6 godina

Zagreb…

Izbornik Aleksandar Petrović objavio širi popis igrača za EuroBasket 2017

Aleksandar Petrović– Svi smo svjesni da je prošlo ljeto bilo sjajno, nisam pronašao čovjeka koji je bio nezadovoljan s onim kako je hrvatska reprezentacija izgledala prošle godine – rekao je izbornik Aleksandar Petrović na konferenciji za medije koja je održana u Hrvatskom košarkaškom savezu.
Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović na konferenciji za medije objavio je širi popis igrača za ovogodišnje Europsko prvenstvo te je predstavio i plan priprema za EuroBasket 2017.
Hrvatsku u pripremnom periodu očekuje šest pripremnih utakmica, a izbornik Petrović objavio je poprilično široku listu 28 + 2 (pozivnica nakon turnira u Kini), a objasnio je i zašto.
Aleksandar Petrović– Razlog je jednostavan. Spremljene su opcije A, B i C. Ja imam ideju u glavi što je to idealno kako bi reprezentacija Hrvatske trebala početi pripreme i u nekakvom smjeru tko bi trebao biti u tih 12. Međutim, svi znamo da se idealne stvari katkad ne događaju, prema tome moramo biti spremni i za opciju B i za opciju C. Ova lista od 28+2 je upravo radi toga tako ekstenzivna i široka s tim da ču negdje u 7. mjesecu odlučiti kojih završnih 14 će krenuti 27. srpnja 2017 na pripreme.
Za dvojicu mladih igrača koji su na popisu znamo da su ugovorom obvezni igrati NBA Ljetnu ligu, a riječ je o Benderu i Zubcu.
– To su te njihove ljetne obaveze koje završavaju 22. srpnja 2017. S njima je razgovarano, želja za igranjem za reprezentaciju je neupitna, no tu moramo pripaziti dok ne vidimo što se događa u ‘sivoj zoni’ i kakve planove imaju njihovi NBA klubovi. U svakom slučaju, prema NBA smo poslali sve potrebno za tih 6 igrača koji nas interesiraju.
Što se tiče Hezonje, izbornik je objasnio na sljedeći način:
popis– S obzirom da nam je takav profil igrača zaista potreban, da ima jako puno vremena od trenutka kada se on oglasio da možda neće participirati u reprezentaciji, a to je bilo još negdje u 4. mjesecu. Smatram da onog trenutka kada budem donosio zaključnu listu, tih 14, taj dan ću ga nazvati da vidim je li se što primijenilo, odnosno je li došlo do nekakvih promjena jer u svakom slučaju – volio bih ga imati na listi od 14. On je na listi čisto da ga mogu nazvati i pitati ga je li se nešto promijenilo u njegovu razmišljanju po pitanju reprezentacije. Volio bih ga imati, s obzirom da ta četvorka koja je prošle godine na Olimpijskim igrama igrala na poziciji dva i tri, mene u svim segmentima apsolutno zadovoljila. Ne smijemo zanemariti jedno, dečko je imao frustrirajuću sezonu u Orlandu i logično je da kad mu netko stavi mikrofon 20.04. da je frustriran. Nakon tri mjeseca ću ga nazvati u nadi da se nešto promijeni, ako se ne promijeni – idemo dalje. Tu su zapravo moje najveće bojazni – Hezonja s tim eventualnim otkazom i zdravstveno stanje Luke Babića koji je u tom prostoru reprezentacije iznimno bitan igrač. To su dvije stvari koje me najviše zabrinjavaju.
– Za one stvari za koje sam svjestan da su nam bile problematične prošlo ljeto, moram napraviti sve da te crne minute uklonim i da imamo kvalitetna rješenja – to je jedan od razloga zašto je Marko Popović na popisu. I jučerašnjem razgovoru mi je potvrdio apsolutnu spremnost i već je ovog trenutka počeo s pripremama za ono što slijedi, tako da sam zadovoljan njegovom reakcijom.

Foto: Press Marin Sušić / HKS