fbpx

Uzbudljiva kriminalističke serije U tami na malim ekranima

U tami od ove subote na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 17. listopada 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu oko ponoći počinje s prikazivanjem uzbudljive kriminalističke serije U tami. Glavna protagonistica je Helen Weeks, neustrašiva detektivka u srednjim tridesetima, oštra jezika, koja se ne boji nikakvog izazova. No gruba vanjština skriva unutarnji sukob koji se odvija u njoj. Neodoljivo je privlače kaos i tmina, a tajna iz djetinjstva dovodi je na rub autodestrukcije. Ova svojeglava detektivka radi na dva dosad najteža slučaja u svojoj karijeri koji će je staviti na veliku kušnju, kao osobu, ali i kao profesionalku. A sve se to zbiva baš u trenucima kade se sprema postati majkom.

U tami
Radnja serije U tami počinje jedne kišne noći u mračnoj šumi kada tajanstveni lik odvlači leš u plitak grob. Potom nas radnja vodi u sasvim drugi svijet. Pridružujemo se inspektorici Helen Weeks u potjeri kroz pravi labirint pokrajnjih uličica Manchestera. Helen hvata bjegunca i pritom zadobiva snažan udarac u trbuh. Previjajući se od bolova na podu, prisiljena je priznati svom kolegi Mickeyju da je trudna.

U tami
Scenarij serije je napisao dobitnik nagrade BAFTA-e Danny Brocklehurst prema knjigama autora bestselera Marka Billinghama.

Foto: Press