fbpx

Miroslav Blažević mlađi: Dokumentarni film Vatreni

Zagreb…

Na Hrvatskoj radioteleviziji ekskluzivne premijere sportskih dokumentarnih filmova – Dokumentarni film Vatreni, producent filma Miroslav Blažević mlađi

VatreniHrvatska radiotelevizija svojim je gledateljima ovoga ljeta pripremila ekskluzivne premijere ponajboljih sportskih dokumentarnih filmova koji će početi s prikazivanjem uoči Svjetskoga nogometnoga prvenstva na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).
Od domaćih dokumentarnih filmova izdvajamo film Vatreni koji će biti prikazan na Drugome programu (HRT – HTV2) 13. lipnja u 21.00 sat. Dokumentarni film Vatreni donosi pogled izvana na hrvatsku nogometnu reprezentaciju i njen povijesni uspjeh na Svjetskome prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Film je sniman čak tri godine i obuhvaća fenomen Vatrenih u kontekstu male nepoznate zemlje proizašle iz ratnih stradanja te uz snimke s nogometnih terena obiluje emotivnim svjedočenjima samih protagonista. Režirao ga je meksički redatelj Edson Ramirez koji se u djetinjstvu zaljubio u Vatrene, dok je producent filma Miroslav Blažević mlađi.
VatreniGledatelji će imati priliku pogledati i premijeru dokumentarnoga filma Jedan na jedanaest koji će nas približiti nekim izvanrednim trenucima FIFA Svjetskog kupa. Film prati jedanaest najljepših trenutaka iz povijesti Svjetskih nogometnih prvenstava ispričana kroz priču jedanaest velikih nogometnih zvijezda. U filmu o čaroliji nogometa i što nogomet čini tako posebnim pričaju Paolo Rossi, Carles Puyol, Andrea Pirlo, Marcel Dessaily, Andreas Brehme.
Osim premijera, u stanci između nogometnih utakmica u najgledanijim večernjim terminima bit će prikazani izvrsni dokumentarni filmovi o najpoznatijim velikanima sporta kao što su Lionel Messi, Pele, David Beckham, Ayrton Senna, Muhamed Ali.
Uz iznimno bogat i sadržajan sportski program koji će, osim prijenosa utakmica, sadržavati i studijske emisije, analize te javljanja iz ruskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva, gledatelji Hrvatske radiotelevizije (HRT) će uz ekskluzivne premijere dokumentarnih filmova uživati u pravoj sportskoj čaroliji.

Foto: Press