fbpx

Opiumova kolekcija Driade…

opium15‘Samo najbolje je dovoljno dobro’ – moto je profesionalaca okupljenih oko koncepta frizerskog studija Opium u Zagrebu. Vrhunski kreativci osmislili su i producirali kolekciju koja tematizira fizički njegovanu i dotjeranu ženu u susretu s elementarnom prirodom te u najširem zahvatu tematizira odnos žene i prirode. Opium poseže za umjetničkim alatima kao što su fotografija i video kako bi od manualne vještine udružene s osjećajem za lijepo, proporcije i oblike došao u zonu kreiranja različitih stvarnosti i odnosa.

Prva kolekcija frizerskog studija Opium snimana je na farmi Drijade u istarskom selu Šumber čija je vlasnica Hela Liverić, sestra poznatog glumca Edvina Liverića. Driade su mitološka bića, šumske vile koje žive na drveću i umiru s njim. U prirodnom okruženju i nimalo romantičnom okolišu, Opiumov tim želio je prikazati kako se ljepota potpomognuta modernim pomagalima i preparatima ponaša suočena s grubošću nedotjerane prirode.

OpiumAutori kampanje su kreativna direktorica Tea Matičević Opiuma i njezine kolege Snježana Ćefko i Martin Posavec. Fotografiju potpisuje Sever Zolak, modni fotograf, s adresama od New Yorka do Beograda i autor nekoliko fotografija objavljenih u kolovoškom izdanju britanskog modnog časopisa Vogue. Making off film o kolekciji i Opiumu pomogla je producirati redateljica Dana Budisavljević.

U ugodnom ambijentu frizerskog studija Opium, svaka klijentica ima mogućnost uživati u njezi dostojnoj prave šumske vile.