Besplatan ulaz: Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu
By redakcija On 9 velj., 2017 At 02:55 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Arheološki muzej u Zagrebu – život od 19. do 21. stoljeća

Dan Arheološkog muzeja

Dan Arheološkog muzejaPovodom Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu, 10. veljače 2017. godine, ulaz u Muzej na Zrinjevcu bit će besplatan tijekom cijelog dana. Tog dana Muzej obilježava 159. obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida, ravnatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu i prvog profesora arheologije u Hrvatskoj.
Tom prilikom bit će predstavljena i knjiga ‘Arheološki muzej u Zagrebu – život od 19. do 21. stoljeća’ muzejske dokumentaristice Ane Solter koja vjerno prati djelovanje Muzeja i njegovih djelatnika od prvih godina nastanka do danas.
Dana Arheološkog muzejaPosjetitelji mogu razgledati i upravo dovršen stalni postav srednjovjekovne zbirke, najraznovrsnije i najsveobuhvatnije zbirke kontinentalne Hrvatske do sada dostupne tek kroz povremene izložbe.
Do sredine ožujka otvorena je i izložba ‘Post scriptum’ koja prati razvoj pisma i pisanja kroz povijest. Kroz više od stotinu izložaka iz bogatog vlastitog fundusa te od stranih veleposlanstava i muzejskih institucija posuđenih tekstova i natpisa izložba “Post scriptum” prikazuje razvoj ljudske svijesti te razvoj umijeća pisanja na raznim stranama svijeta uz tumačenje tehnika i metoda te vještine od Mezopotamije, Egipta i Kine do centralne i južne Amerike.
Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu – Radno vrijeme muzeja u petak, 10. veljače je od 10 do 18 sati.

Foto: Press

comment closed