fbpx

Fina pita od poriluka i sira

044

U vrijeme recesije i brzog života, savjetujem vam pitu od poriluka ! Vrlo je jednostavna za pripremiti i jako ukusna!
Ukoliko imate iznenadne goste, a vrlo su vam dragi i želite ih počastiti posebnim jelom, ovo je svakako za vas!

 

Pita od poriluka

Sastojci:
1 veći ili 2 manja poriluka
2 češnja češnjaka
500 g svježeg sira
2 jaja
1 pakiranje lisnatog tijesta
sol, papar
maslinovo ulje
začini (vlasac, peršin, kurkuma)

Recept:

Na maslinovom ulju propirjati češnjak i poriluk narezan na kolutiće, ostaviti da se malo ohladi.
U većoj posudi izlupati jaja, dodati svježi sir, sol, papar, začine. U tu smjesu dodati ispirjani poriluk i sve dobro promiješati.

Razvaljati lisnato tijesto i staviti ga na dno pekača, višak okolo odrezati i sačuvati za kraj. U to uliti smjesu od sira i poriluka i sve poravnati. Od preostalog tijesta (po želji) napravite ‘mrežu’ preko smjese. Po želji posuti još sa sjemenkama lana i/ili sezama.

Staviti u zagrijanu pećnicu, peći na 180 C oko pola sata.

Dobar tek!

Foto i priprema: Andrea Ferenc