U vrijeme recesije i brzog života, savjetujem vam pitu od poriluka ! Vrlo je jednostavna za pripremiti i jako ukusna!
Ukoliko imate iznenadne goste, a vrlo su vam dragi i želite ih počastiti posebnim jelom, ovo je svakako za vas!
Pita od poriluka
Sastojci:
1 veći ili 2 manja poriluka
2 češnja češnjaka
500 g svježeg sira
2 jaja
1 pakiranje lisnatog tijesta
sol, papar
maslinovo ulje
začini (vlasac, peršin, kurkuma)
Recept:
Na maslinovom ulju propirjati češnjak i poriluk narezan na kolutiće, ostaviti da se malo ohladi.
U većoj posudi izlupati jaja, dodati svježi sir, sol, papar, začine. U tu smjesu dodati ispirjani poriluk i sve dobro promiješati.
Razvaljati lisnato tijesto i staviti ga na dno pekača, višak okolo odrezati i sačuvati za kraj. U to uliti smjesu od sira i poriluka i sve poravnati. Od preostalog tijesta (po želji) napravite ‘mrežu’ preko smjese. Po želji posuti još sa sjemenkama lana i/ili sezama.
Staviti u zagrijanu pećnicu, peći na 180 C oko pola sata.
Dobar tek!
Foto i priprema: Andrea Ferenc