fbpx

Foto iz drona: Najduža špaga na svijetu spojila obale Drave

Osijek…

Najduža špaga

Najduža špaga– Veliko je zadovoljstvo konačno vidjeti realizaciju ideje o kojoj razmišljamo već dvije godine. Današnja izvedba najduže špage na svijetu pokazala je da u Osijeku imamo odličnu suradnju sportskih klubova, ali i vježbača rekreativaca. Hvala ovim putem svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji i pozivamo sve na nastavak druženja na Svjetskom kupu u gimnastici koji se održava 20. i 21. svibnja u dvorani Gradski vrt – rekla nam je Ivana Maltašić, tajnica osječkog Svjetskog kupa u gimnastici.

Najduža špagaDugo najavljivani događaj u organizaciji Gimnastičkog društva Osijek Žito ove je subote okupio građane na osječkom Dravskom mostu. Špaga po špaga i ukupno 442 Osječana zajedničkim je snagama napravilo više od 600 metara dugu špagu. Lanac ljudskih špaga slavonsko-baranjsku prijestolnicu istaknut će kao ponosnog nositelja ovog rekorda. Ideja je rođena još prije nekoliko godina, a organizacija za sljedeću godinu najavljuje prijavu u Guinnessovu knjigu rekorda, s obzirom na to da nitko nikada nije izveo ovakvo što. Odazvalo se čak i više sudionika nego li je bilo predviđeno, tako da se špaga nastavila na desnoj obali Drave po šetnici.

Ovo je samo jedan od popratnih sadržaja koji su najavili osječki Svjetski kup u gimnastici koji se održava sljedećeg vikenda u Gradskom vrtu, ali organizatorima ovo je i više od samo uvoda u natjecanje.

Fotografije snimljene iz zraka, slika su koja odlazi u cijeli svijet i najavljuje još jedno izdanje Grand Prix Osijek 2017. Žito Challenge Cupa, sljedećeg vikenda, 20. i 21. svibnja u Osijeku.

Foto: Press