fbpx

68. Dubrovačke ljetne igre: Svečano otvaranje

Dubrovnik…

Dubrovačke ljetne igrePodizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u ponedjeljak, 10. srpnja u 21.00 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene 68. Dubrovačke ljetne igre, koje će se i ove godine tradicionalno održavati do 25. kolovoza. U 47 dana, na više od 15 ambijentalnih lokacija, približno 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom će publikom od 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvesti oko 80 dramskih, glazbenih, opernih, baletnih, folklornih i drugih programa, najavljeno je na konferenciji za medije na kojoj su govorili ravnateljica Ivana Medo Bogdanović, v.d. intendanta Mladen Tarbuk te gradonačelnik Mato Franković i zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.
Ceremoniju svečanog otvaranja prema scenariju Mladena Tarbuka i Ivane Lovrić Jović režiraju Ivan Miladinov i Igor Barberić. Pod sigurnom rukom maestra Tarbuka, glazbu izvode Dubrovački simfonijski orkestar, Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Dubrovački komorni zbor te Mješoviti zbor Libertas. Uz članove Festivalskog dramskog ansambla, na nastupit će i Folklorni ansambl Linđo, Kazališna družina Kolarin, Plesni studio Lazareti, KUD Stjepan Radić te Udruga Žonglerata.
Dubrovačke ljetne igre– Financijskim planom predviđen je ukupni budžet od 12,250,000 kuna od čega su javna sredstva oko 8,5, a vlastiti prihod i prihod od ulaznica iznosi 2 milijuna kuna dok su nas sponzori i donatori poduprli s 1,6 milijuna kuna. Upravo su oni doprinijeli povećanju financijskog plana u odnosu na lanjsku godinu pa koristim priliku da zahvalim novim sponzorima i brojnim drugim vjernim sponzorima koji podupiru naša umjetnička nastojanja i prepoznaju našu kreativnu snagu i potencijal. Istaknut ću i iznos od dodatnih 200.000 kuna za investicije koje nam je osigurao Grad Dubrovnik što je poticaj da u naredne 4 godine mog mandata ojačamo taj segment poslovanja ustanove, što je neophodno ako želimo biti jaki partner gradu – istaknula je ravnateljica Igara Ivana Medo Bogdanović osvrćući se na stabilnu financijsku konstrukciju 68. Igara.

Foto: Press