fbpx

Glazbenici: Arsen Dedić je bio najveći

Oproštaj od glazbenog velikana…

Arsen DedićArsen Dedić umro je u 78. godini života. Vijest o odlasku glazbenog velikana duboko je potresla glazbeni svijet.
– Najviše će mi faliti maestrove pošalice i igre riječima: Massimo, oni su civili, neka snatre. Ma prepotreseni smo da sakupimo misli o takvoj veličini. U svijetu glazbe i glazbene lirike nitko mu nije ravan i čini se da ćemo se dugo načekati prije nego nam se opet dogodi takav umjetnik. Tu smo za Gabi i našeg prijatelja Matiju i cijelu obitelj – potreseno je rekao Massimo.
– Njegov odlazak me osiromašuje. Briljantan um, besprijekorne percepcije života, emotivac i nadasve umjetnik. Doživljavala sam ga kao onog koji mora uvijek bit tu. Jer bio je utočište od površnog, zaklon od osrednjeg. Davao je emociju, gotovo opipljivu. Njegov život bio je njegov potpis. Tko je razumio Arsena, razumio je i život. Za mene je jedan jedini. Najveći. Falit će mi beskrajno – rekla je shrvano glazbenica Lea Dekleva. Tony Cetinski kaže kako je svako druženje s Arsenom bila privilegija.
– Pamtit ću ga kao hodajuću instituciju i enciklopediju. Mislim da je imao toliko poučnih riječi i rečenica. Cinik s osebujnim smislom za humor. Privilegija je bilo svako druženje s gospodinom Arsenom kao i što je privilegija bila od njega učiti i upijati svaku izgovorenu rečenicu. Iskrena sućut obitelji i prijateljima gospodina Arsena – kazao je Cetinski.
Ivica Propadalo kazao je kako su riječi u ovom trenutku suvišne.
– Puno toga me veže za tu izuzetnu i neponovljivu osobu. Pamtit ću ga po njegovom vedrom duhu i ironiji, samo njemu svojstvenoj. Radio sam scenografiju za njegov veliki koncert u Opatiji. Još i danas pamtim njegove riječi: “Hvala ti dragi Ivica za izuzetnu suradnju i moram ti priznati da mi se tvoj kič sve više dopada”. Hvala mu za sve ono što je učinio za mene i moju Tešku industriju. Tužan sam jer u pola godine napustiše nas dvije glazbene legende, moja dva draga prijatelja, Kemo i Arsen – oprostio se Propadalo.

Piše: Eta Kočić
Foto: Press