fbpx

Nives Ivanković otkrila dojmove s filmskog festivala

‘Zvizdan’…

Nives kaže da će dugi aplauz publike u Cannesu pamtiti kao jedan od najljepših trenutaka u dvadesetogodišnjem profesionalnom radu

Nives Ivanković– Napravili smo predivan film sudeći po kritikama, ali i po reakciji publike nakon završetka filma. Čaroban je osjećaj. Aplauz koji je dugo trajao, pamtit ću kao jedan od najljepših trenutaka u mom dvadesetogodišnjem profesionalnom radu. Iako nekako kad sve to gledate na televiziji sve se svodi na crveni tepih, ipak je najvažniji trenutak bio aplauz nakon naše projekcije što dokazuje da je naš film ‘Zvizdan’ ravnopravno konkurirao najboljim svjetskim filmovima – ispričala je svoje dojmove s filmskog festivala glumica Nives Ivanković za portal Scena.hr. Dugometražni igrani film ‘Zvizdan scenarista i redatelja Dalibora Matanića premijerno je prikazan na 68. Filmskom festivalu u Cannesu, u službenom programu Un Certain Regard. ‘Zvizdan’ je oduševio publiku. Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, a uz njih u filmu glume i Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković.
– Publika reagira iskreno, a ne kurtoazno. Bilo je primjera gdje su neke od filmova izviždali ili napuštali projekciju. Ovakve fantastične reakcije nakon naše premijere dokazuju da je svijet prepoznao da naša kinematografija posjeduje kvalitetu, a moja želja ja da ovim filmom vratimo interes domaće publike za hrvatski film – naglasila je Nives.
– I što reći, vrevu i uzbuđenje Filmskog festivala u Cannesu napustila sam i neplanirano otišla na odmor. Kako do sada nisam imala priliku vidjeti Azurnu obalu s najljepšim dojmovima krenula sam u Monaco, Nicu… A kako mi se bliži rođendan, film ‘Zvizdan’, Cannes i obilazak Azurne obale mi je najljepša rođendanska proslava – otkrila je Nives za portal Scena.hr.

Foto: FDC / Cyril Duchene