Marija Markotić – uspjeh mlade dizajnerice!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 28 velj., 2016 At 05:53 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

NinaSew i NinaKnit….

Novi pristup modnom tržištu

Marija MarkotićMarija Markotić je dizajnerica čije se kreacije kupuju u cijeloj Europi. A za portal Scena.hr dizajnerica je ispričala kako je krenula njezina modna priča.
– Prva Nina Sew haljinica nastala je prošlog proljeća, naizgled sasvim spontano, iako je početak zapravo puno duža priča. Ta mala vizualna platforma, koju sam sama pokrenula na društvenoj mreži Instagram, postala je prepoznatljiva te je na njoj vrlo brzo izgrađena mreža klijenata i pratitelja. Zahvaljujući tome, sada već imam vlastitu radionu s nekoliko industrijskih strojeva u sklopu showrooma, a NinaSew i NinaKnit putuju cijelom Europom, uskoro nadam se i šire! Najviše me veseli kad mi zadovoljne klijentice šalju svoje fotografije ili negdje slučajno sretnem neku od njih u ‘mojoj haljinici’… Smatram kako je to zapravo najbolja reklama i nagrada za uloženi trud i rad – otkrila je Marija. Dizajnerica kaže da je o šivanju puno naučila od majčine tete koja je šivala za poznate dizajnere.

Marija

Stara škola šivanja
– Oduvijek volim modu, volim ići u šoping, kupovati odjeću, prelistavati modne časopise… Međutim, nisam pobornik trendova i često bih kupljene komade prekrajala i dodavala ‘nešto svoje’. U tome mi je često pomagala majčina teta uz koju sam odrasla. Ona je šivala za brojne Marijapoznate dizajnere i često sam s njom provodila vrijeme u radioni. Od nje sam najviše naučila, a pogotovo sam se naslušala lekcija o tome koliko je važno raditi temeljito, kvalitetno i uredno. To su neke vrijednosti koje danas nestaju u moru trendova i kojima vas može podučiti samo ‘stara škola’ – naglasila je Marija. Dizajnerica trenutno ne razmišlja o svojoj reviji.
– Ali možda se koja dogodi. Sviđa mi se taj koncept i vjerujem da je poseban osjećaj. Međutim, ne zanosim se time. Dizajniranje za reviju je puno drugačije od dizajniranja kolekcije za showroom te je potreban drugačiji pristup, način razmišljanja i zapravo cijela produkcija, a što traži još više vremena, a uz fakultet i malo dijete nisam se spremna tome posvetiti u potpunosti – objasnila je dizajnerica. A koja joj je najveća želja:
– Kako sam još na samom početku, najveća želja mi je da nadolazeći ‘in season’ komadi budu prihvaćeni i zadovoljna sam “see now-buy now-wear now” prodajom te prednostima koje ona donosi. Taj način rada dozvoljava mi da bilo koju ideju pretvorim u djelo u bilo koje doba godine i nema ograničenja. Trenutno je nova, proljetna kolekcija u pripremi, neki komadi su već u prodaji, a neki su još u procesu izrade – ističe. Njezine kreacije NinaSew i NinaKnit nosive su u puno kombinacija.
Marija– Tako da istu haljinicu mogu nositi žene potpuno različitog stila i građe tijela u različitim prilikama, a cure to i prepoznaju. Zato sam i istaknula kako mi je jako drago kad mi šalju fotografije svojih kombinacija jer se na taj način vidi koliko su haljinice zapravo nosive. Što se tiče dobnih skupina, također nisu ciljane. Naravno, kad je riječ o modi i odjeći tajna je u tome koliko se dobro osjećaš u nečemu, zato jako pazim na izbor materijala i kvalitetu proizvoda – nastavlja Marija.

Prirodni materijali
Dizajnerica uglavnom radi s prirodnim materijalima te dodaje da jeftine sintetičke materijale, pa čak i konce, u njezinim kolekcijama nećete pronaći.

Marija Markotić

– Međutim, uz modernu i novu tehnologiju, obradu materijala i brojna istraživanja, neke mješavine prirodnih i sintetičkih vlakana su izrazito dobre i kvalitetne, uz to nude puno veći izbor tkanina, boja i uzoraka. Otpornije su na gužvanje, bolje zadržavaju boju i lakše se održavaju. Pri izboru mi je zapravo najvažnije da je materijal ugodan i prozračan prilikom nošenja, da ‘diše’, i vjerujem kako to primjećuju i moje klijentice – naglasila je Marija za portal Scena.hr.

Foto: Marija Markotić priv. album

comment closed