fbpx

KLISAB DENIMDENIM2 KOLEKCIJA

Nova kolekcija KLISAB DENIMDENIM2 donosi i popularni bucket hat

Popularna upcycling linija KLISAB trapera ovo proljeće ima 13 novih modela odjeće i modnih dodataka, a uključuje i limited edition bucket hat nastao u suradnji s tvrtkom Samsung

Brend KLISAB jučer je u prostorima svog dućana u Zagrebu predstavio novu kolekciju pod imenom DENIMDENIM2, u sklopu koje se pojavljuje i limited edition upcycling bucket hat nastao u suradnji s tvrtkom Samsung. Drugo izdanje popularne kolekcije svojim lucidnim dizajnom daje novu vrijednost korištenom traperu, kroz motiv održivosti koji se nalazi u srži nove linije, ali i poslovne politike tvrtke Samsung.

Održivi materijali i upcycling u srži modnog izričaja

Rijetko je koji materijal u proizvodnji odjevnih predmeta postigao status kakav ima traper. Ovaj svestrani i robustni derivat pamuka postao je jedna od ikona dvadesetog stoljeća, a i dalje nastavlja biti jedan od najpopularnijih izbora brojnih ljudi diljem svijeta. Osim fotogeničnog izgleda i kvalitete, taj popularni materijal zbog svoje izdržljivosti jamči i trajnost upcycling proizvoda, pa je time ovaj dizajn i rezultat napora brenda KLISAB da nas približe idealu održive mode.

S estetikom prepoznatljivog minimalizmom i imperativom izvrsnosti ručne izrade, KLISAB je hrvatski brend odjeće i asesoara nove generacije kojeg su osnovali i vode modni dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić. Estetska okosnica brenda ishodište uzima u klasici, revidiranoj tako da oblikuje suvremene proizvode dominantnog karaktera koji odražavaju autentičnu viziju lijepog.

Filigranskom izvedbom spajanja korištenog trapera DENIMDENIM2 ovo proljeće nudi deset novih modela i to hlače i suknju nastali spajanjem postojećih traperica, mini suknju, sako, prsluk, košulju, dva modela topa i dvije haljine. Uz odjeću, linija ima i tri modela DENIMDENIM asesoara u čijoj izradi su korišteni manji komadi materijala preostali u procesu pripreme trapera za patchwork, zbog čeka se cjelokupna linija može opravdano označiti kao proizvedena s nula otpada.

Upcycling bucket hat by Samsung & KLISAB

DENIMDENIM2 kolekcija predstavila je i upcycling bucket hat, koji je KLISAB razvio uz podršku brenda Samsung, u sklopu Samsung Youniversity programa, a bit će dostupan u limitiranoj ediciji za pobjednike programa na www.youniversity.club platformi, dok je čitava kolekcija dostupna u KLISAB dućanu na adresi Masarykova 18 (Obrtnički prolaz 4).

KLISAB bucket hat izrađen je u cijelosti upcyclingom korištenog trapera, dajući tako novu vrijednost onome što bi inače bio teret za okoliš, baš kao što su dijelovi Samsung Galaxy S23 pametnih uređaja proizvedeni recikliranjem ribarskih mreža koje su odbačene u oceane. Podrška koju je u ovoj kolekciji Samsung pružio domaćem prêt-à-porter brandu jasna je ilustracija i važnosti koju tvrtka Samsung daje dizajnu uopće, kao i razvoju lokalne kreativne zajednice.

– Danas je nepojmljivo ignorirati trag koji svojim radom i navikama ostavljamo na okoliš i zbog toga smo, u želji da promoviramo primjer pozitivne prakse, upcycling atribut ove linije odlučili komunikacijski istaknuti i veseli nas da je Samsung prepoznao i dijeli našu ambiciju. Međutim, kada govorimo o samom proizvodu, upcycling segment za nas nije više od njegove dodatne vrijednosti. Funkcionalnost, kvaliteta i atraktivnost dizajna su vodeće karakteristike kako ovih, tako i svih drugih proizvodima koje u okviru brenda predstavljamo – istaknuo je Marko Šabarić.

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com. 

O brendu KLISAB

S estetikom prepoznatljivog minimalizmom i imperativom izvrsnosti ručne izrade, KLISAB je hrvatski brend odjeće i asesoara nove generacije kojeg su osnovali i vode modni dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić. Estetska okosnica brenda ishodište uzima u klasici, revidiranoj tako da oblikuje suvremene proizvode dominantnog karaktera koji odražavaju autentičnu viziju lijepog.

Foto: Press – John Pavlish