fbpx

Ne propustite: Bilingvalna predstava Čuvari snova

CeKaTe…

Inkluzivni europski kazališni program za gluhu i čujuću publiku

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Čuvari snovaInkluzivna bilingvalna predstava ‘Čuvari snova’, finskog autora Eere Enqvista, bit će izvedena danas, 7. lipnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, simultano na glasovnom i znakovnom jeziku u Velikoj Dvorani CeKaTe Teatra (Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, 10000 Zagreb).
Predstavu su razvili glumci, članovi udruge DLAN, pod režijom Angela Naumovskog, te koristeći metodu Inovativnog Bilingvalnog Teatra (IBT).
Radi se o pristupu dramskom tekstu u kojem je svaki lik interpretiran istovremeno od strane gluhog i čujućeg izvođača, dajući podjednaku važnost znakovnom i glasovnom jeziku. Na taj se način potiče inkluzija gluhih u svijetu kazališta, prezentira jednakost čujućih i gluhih, te razvija mješovitu publiku gluhih i čujućih koja simultano može uživati u umjetničkom programu.

RADNJA PREDSTAVE:
Radnjom smještena na granici dvije neprijateljske države, ali i na granici jave i sna – na kojima se susreću gluhi i čujući, ljubavnici i neprijatelji, vojnici i civili, žene i muškarci – predstava Čuvari snova vas poziva da spoznate vlastite i tuđe granice i odgovorite na pitanja:
Može li se uspostaviti kontakt s drugim ljudskim bićem unatoč ograničenjima?
Što zapravo znači biti inkluzivan?
Mogu li gluhi i čujući prevazići komunikacijske granice?
Mogu li neprijatelji postati ljubavnici?

Autor teksta / Eero Enqvist
Režija / Angel Naumovski
Produkcija / DLAN i CEKATE
Igraju / Iva Vrbos, Korana Ugrina, Kristijan Ugrina, Lino Ujčić Matessa
Ulaznica /30 kn (rezervacije na angel@dlan.hr; osobno preuzimanje 1 sat prije predstave).

Foto: Press