fbpx

Dan anđela čuvara u Varaždinu!

Muzej anđela…

Dan anđela– Jako sam sretan što je Muzej anđela danas okupio veliki broj onih kojima su anđeli inspiracija i kojima su pozitivne misli ideja vodilja u svakodnevnom životu. Drago mi je zbog ovih mladih ljudi koji su svojim kratkim pričama pokazali svoj talent i neupitnu vrijednost stvaranja i promišljanja. Hvala mladim glumcima i svim umjetnicima koji su nas došli podržati, jer ovakve stvari puno znače za Muzej anđela, ali i za Varaždin, koji se još jednom potvrdio kao grad u kojem spavaju anđeli – rekao je voditelj i vlasnik Muzeja Anđela Željko Prstec.
Dan andelaU ‘Gradu u kojem anđeli spavaju’ uz najbolje kratke priče kroz riječi Hane Hegedušić, Nere Stipičević, Andreja Dojkića i Merite Arslani obilježen je ‘Dan anđela čuvara’.
Uz Varaždin se često veže pojam ‘Grad u kojem spavaju anđeli’, stoga ne čudi da je upravo u tom gradu 4. listopada 2014. u Muzeju anđela obilježen Dan anđela čuvara.  Bio je to odličan povod da se u sklopu proslave proglase i pobjednici književnog natječaja za kratku priču o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi te  vrednovanju nematerijalnih vrijednosti. Na natječaj je pristigla ukupno 41 kratka priča, a žiri u sastavu Nade Bogojević, pjesnikinja, Jadranka Pintarić urednica i kritičarka iz Zagreba te Boris Perić, književnik iz Zagreba, odlučio se za 9 najboljih priča, koje su ih nadahnule svojom duhovnošću i realno prenesenim životnim postulatima.
Pozivu Muzeja anđela da budu dio ove lijepe priče odazvale su se i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske, pa su tako najbolje kratke priče čitali glumica Hana Hegedušić i Nera Stipičević, glumci Andrej Dojkić i Mitja Smiljanić, spisateljica i književnica Merita Arslani te dramski glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Kroz svoju emociju, stilski izričaj svi pripovjedači pričama su dali jednu dimenziju više, naglašavajući prisutnost anđela i njihov značaj u svakodnevnom životu čovjeka.
Obilježavanje Dana anđela čuvara i proglašenje pobjednika za najbolju kratku priču samo je početak aktivnosti koje će se provoditi u Varaždinu, a koje se odvijaju u sklopu Muzeja anđela. Anđelinjak, skriveni anđeli i veliki broj anđeoskih poruka koje čuva grad Varaždin obogaćuju turističku ponudu grada, ali i razveseljavaju sve one koji vjeruju u ljepotu anđela i njihovo duhovno bogatstvo.

Foto: Press