fbpx

Održana još jedna ‘Ženska priča’ s Danielom i Meritom!

Book caffe…

Ženska pričaJoš jedna Ženska priča u organizaciji Centra za kreativno pisanje, pod voditeljskom palicom stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić održana je jučer, 15. travnja 2014. godine, u caffe baru ‘Book caffe’, a dvije duhovite, nasmijane, šarmantne gošće, Daniela Trbović i Merita Arslani svojim su ‘ženskim’ pričama oduševile publiku koja je i sedmi puta u Ženskoj priči ispunila Book caffe do posljednjeg mjesta.
Sedma Ženska priča otvorena je nastupom mlade novinarke i spisateljice Merite Arslani.
– Najvažnija stvar koju trebate znati o meni je da obožavam pisati – rečenica je kojom Merita vrlo često opisuje sebe. Tom je rečenicom i sinoć otvorena Ženska priča i razgovor s Meritom, a nakon gotovo šezdeset minuta zanimljivog, inteligentnog, duhovitog i pozitivnom energijom ispunjenog razgovora, publika je o ovoj mladoj, talentiranoj novinarki i spisateljici saznala puno više od uvodne rečenice. No, nakon razgovora o njenim knjigama, Anđeli će samo zaspati i Probudi me kad prođe i čitanja kratkog odlomka iz knjige Probudi me kada prođe, svima je bilo jasno da Merita obožava pisati i da to radi sjajno.  Kiklop za najbolju debitantsku knjigu, Anđeli će samo zaspati, u njenim je rukama od 2011. godine, a drugim romanom Probudi me kada prođe dokazala je struci i svojim vjernim čitateljima da iz velike ljubavi prema pisanju nastaju sjajne knjige. Merita je u prepunom Book caffeu iskrenošću, otvorenošću i  šarmom osvojila publiku koja s velikim nestrpljenjem očekuje njen treći roman, ali i film prema vlastitom scenariju koji je za sada tajanstveno, samo najavila.
Nakon vedre i nasmijane Merite, nasuprot uvijek inspirativne voditeljice Marijane Perinić sjela je jedna od najvećih zvijezda HTV-a, Daniela Trbović. Duhovita, inteligentna, šarmantna, kritična, ali i autoironična, Daniela je do kasnih noćnih sati otvorila ‘meko srce’ ali i pokazala svu raskoš svog britkog jezika. Nakon pomalo nostalgičnog prisjećanja na prve televizijske nastupe u kultnoj emisiji Hit depo i Najslabija karika i aktualnih priča sa snimanja esmisije 8. Kat u kojoj uz sve napore koje donose snimanja ipak najviše uživa, na pitanje kada će objaviti novu knjigu/roman, Daniela je odgovorila: ‘Ne vjerujem da ću ikada napisati roman’. No, rasprodano izdanje knjige Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica možda razbije njen strah i nepovjerenje prema pisanju fikcije. Jer uz sve svoje talente o kojima je pričala, od pjevanja, glume, plesa, talent za pisanje višestruko je dokazala u kolumnama koje su gotovo osam godina s velikim interesom čitane.
U svibnju Ženska priča nastavlja s ženskim pričama o književnosti i svemu što se u nju upisuje, a do kraja godine nas čekaju priče Ivane Simić Bodrožić, Sanje Pilić, Lidije Dujić, Jasmine Rodić, Aleksandre Orlić, Tomice Šćavina i Silvije Šesto.

Foto: Press