fbpx

Zagrebačka filharmonija dobila ‘Nagradu Grada Zagreba’

Priznanje…

Zagrebačka filharmonija ponosni je dobitnik Nagrade Grada Zagreba kojom je postavljen visok cilj s naglaskom na nastavak uspješnog umjetničkog djelovanja

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija ostvarila je još jedno u nizu vrijedno priznanje promicatelja glazbene i kulturne umjetnosti, osvojivši ‘Nagradu Grada Zagreba’. Nagrada Grada Zagreba javno je priznanje koje se dodjeljuje svake godine, 31. svibnja, povodom proslave Dana Grada Zagreba i blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada.
Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba, ustanovama, zajednicama, udrugama građana i sl., za najviše zasluge i postignute rezultate u promicanju znanosti, gospodarstva, kulture, umjetnosti, sporta i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.
Zagrebačka filharmonija, od samog osnutka, sinonim je vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj te zaštitni znak grada u kojem djeluje kao glazbena institucija koja utjelovljuje urbanu sliku Zagreba kao srednjoeuropskog središta glazbe, umjetnosti i kulture.
Svojim promidžbenim radom, djelovanjem unutar i izvan granica Lijepe naše te upornim zalaganjem, Zagrebačka filharmonija u hrvatsku prijestolnicu donosi najbolju klasičnu glazbu te kroz niz desetljeća potiče hrvatsko stvaralaštvo izvodeći, praizvodeći i snimajući brojna djela hrvatskih skladatelja.
Zagrebačka filharmonija ponosni je dobitnik Nagrade Grada Zagreba kojom je postavljen visok cilj s naglaskom na nastavak uspješnog umjetničkog djelovanja.

Foto: Press