fbpx

Leticija i Ljublist u INK GK Pula!

Gostovanje…

Medijski pokrovitelj INK GK PUla – Scena.hr

Vitomira Lončar, Leticija i LjublistNa programu INK Gradskog kazališta Pula, sutra 13. siječnja 2016. godine, s početkom u 20,00 sati na programu je predstava ‘Leticija i Ljublist‘ iz produkcije kazališta Mala scena.
O predstavi:
Leticija je turistički vodič koja želi promijeniti povijest Ujedinjenog Kraljevstva. Okupljenim turistima priča povijesna događanja na svoj način izmišljajući detalje koji nisu postojali. Dvorana Fustian Halla ispunjena turistima koji su isprva nezainteresirano slušali njezina izlaganja. Kad je osjetila i vidjela da su činjenice koje je navodila dosadne, pustila se mašti i dodavala izmišljene detalje impozantnog stubišta i događanja na njemu. Turiste je to zainteresiralo, uspjela je pridobiti njihovu pažnju. Sve bi to bilo dobro da nije slučajno naišla Lotte iz Zaklade za zaštitu spomenika kulture koja je naprasno prekinula obrazlaganja Leticije i njezinih čudnih netočnih izlaganja…
Predstava je praizvedena 1987. u kazalištu Theatre Royal Bath u Londonu, a u Maloj sceni, prvi put 8. ožujka 1992. godine u režiji Vlade Habuneka. Bio je to veliki uspjeh predstave ali i Neve Rošić te Nade Subotić. Danas, 23 godine od te predstave, Leticiju i Ljublist iščitavamo u posve novom i drugačijem kontekstu. U vremenu u kojem nestaje Europa koju smo poznavali, koju smo žudjeli i koju smo 1992. sanjali, Europa koja danas, nakon 1940. ponovno umire pod pritiskom ‘seobe naroda s Istoka’.
Autor: Peter Shaffer
Redatelj: Ivica Šimić
Igraju: Vitomira Lončar, Jasna Bilušić, Buga Marija Šimić, Ivica Šimić

Foto: Press