fbpx

Slavni Rus Nikolaj Demidenko u Zagrebu

Koncert…

Nikolaj DemidenkoOvaj tjedan na programu je četvrti koncert druge sezone pijanističkog ciklusa u Hrvatskoj – Pleyel Svetislava Stančića, i na programu je u četvrtak, 16. ožujka 2017. godine s početkom u 20.00 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda, a recital će održati slavni ruski pijanist Nikolaj Demidenko.
Londonska filharmonija, Londonski simfonijski orkestar, Kraljevska filharmonija, Filharmonija iz Sankt Peterburga, BBC-ev nacionalni orkestar iz Walesa, Orkestar Philharmonia, Orkestar iz doba prosvjetiteljstva, Singapurski simfonijski orkestar, Španjolski nacionalni orkestar, Francuski nacionalni orkestar, Danski nacionalni simfonijski orkestar samo su neki od orkestara s kojima je prolsavljeni umjetnik Nikolaj Demidenko surađivao, dok se među dirigentima izdvajaju vrhunska imena poput Sir Roger Norringtona, Vladimir Fedosejeva, Jurij Temirkanova, Charles Dutoita, Evgenij Svetlanova i Sir Andrew Davisa.
Njegove nastupe publika vjerno prati po najvećim svjetskim pozornicama, a izdao je preko četrdeset diskografskih izdanja, od kojih su mnoga višestruko nagrađivana.
Za svoj nastup na Pleyelu, Demidenko je odabrao specifičan i iznimno atraktivan program, u kojem se ističe i Sonata za violinu i klavir C. Francka u obradi A. Cortota.

Nikolaj Demidenko, klavir
Klavir: Pleyel, 1911.
Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović
Cijena ulaznice: 100 kn
– za pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i Lisinski arioso: 90 kn
– za umirovljenike i grupe od 10 i više osoba: 80 kn
– za učenike i studente: 30 kn
Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskoga glazbenog zavoda (Gundulićeva 6a) radnim danima od 11-14 i 19-20 sati te jedan sat prije početka koncerta.

Foto: Press